Hlavní obsah

Finsko - Česko 2:2Vrba má u reprezentace remízy předplacené. Po divoké přestřelce ji uhrál i ve Finsku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Pukki 1 : 0
19. Vydra 1 : 1
20. Pukki 2 : 1
36. Hušbauer 2 : 2
Záznam online reportáže

Helsinky
Aktualizováno

Nový kouč české reprezentace Pavel Vrba má zřejmě remízy 2:2 předplacené. Uhrál ji v březnovém premiérovém duelu v Praze s Norskem, zopakoval si ji i v prvním zápase na cizím hřišti v Helsinkách. I s Finy uhrál nerozhodný výsledek, i v tomto utkání padly po divoké přestřelce v první půli čtyři branky. Čekání na první výhru tak musí Pavel Vrba odložit na červen, kdy jeho tým sehraje v Olomouci další přípravu proti Rakousku.

Foto: Profimedia.cz

Josef Hušbauer ve skluzu doráží míč do sítě finského brankáře Lukáše Hrádeckého.

Článek
Fotogalerie

Co víc ještě chtěl? A jakou větší šanci si mohl Krejčí přát? Už po sedmi minutách se po Daridově přihrávce zjevil sám před gólmanem Hrádeckým, ale selhal. A hned nadvakrát. Nejprve napálil balón do Slováka ve finské bráně, vyražený balón pak poslal vysoko nad.

Vrbův výběr, v jehož základní sestavě se objevilo hned šest hráčů mistrovské Sparty, tak zůstal jen u slibného úvodu a promarněné příležitosti musel litovat. To proto, že v dalším průběhu první půle už jen dotahoval náskok domácích Finů.

Vaclík jen lovil balóny

Těm totiž stačil hned první rychlejší výpad, aby se dostali do vedení. Pukki, který popravil českou reprezentaci už před dvěma lety v Teplicích, totiž snadno proběhl po pravém křídle a s přispěním teče kapitána Michala Kadlece přeloboval Vaclíka.

Během pár desítek sekund sice Vydra vyrovnal, jenže den otevřených dveří v obraně českého týmu pokračoval. Pukkimu stačilo pro změnu přeběhnout na opačnou stranu, zpracovat přihrávku Sparva a nešťastník Vaclík lovil míč ze sítě podruhé, aniž by si na něj sáhl. Vlastním přičiněním, protože proti Pukkimu sice vyrazil, ale uklouzl a pak se už jen díval, jak legionář z Celtiku završuje přestřelku trefou do prázdné brány.

A mohlo být hůř, protože nejprve Pohjanpalo a po něm Tainio měli příležitosti víc než tutové. Ani jeden však netrefil bránu, takže se ulevilo nejen Vaclíkovi, ale hlavně trenérovi Vrby.

Takovou režii přípravy si rozhodně nepředstavoval. A nic na tom neměnilo, že nejlepší ligový kanonýr Hušbauer devět minut před přestávkou doklouzal k Limberského centru a tudíž i vyrovnávací brance. Premiérové v reprezentaci a kuriózně obstarané největším sparťanským nepřítelem Limberským.

Finové měli k vítězství blíž

Po korekturách v sestavě sice začal český tým druhou půli aktivněji, jenže šlo o aktivitu hodně platonickou, z níž se nenarodila pořádná střela, natož pak šance. Chybělo zrychlení, přesnější přihrávka, nápaditější kombinace i moment překvapení.

I proto, že zhuštěný finský blok nedopřával Vrbovým svěřencům ani prostor, ani čas. Až po dvaceti minutách se střídajícímu Václavu Kadlecovi možnost nabídla, jenže jeho hlavička minula o metr bránu.

Finský náhradník Mika Väyrynen měl ovšem hned po příchodu na trávník šanci ještě větší. Poté, co Michal Kadlec v souboji s Pukkim uklouzl, totiž před ním zívala prázdná brána, jenže on střílel vedle.

Rána Hetemaje šest minut poté byla naštěstí pro Vaclíka pro změnu zablokovaná a jeho bráně se vyhnula, takže i druhý přípravný duel pod Vrbovým vedením dospěl nakonec k remíze.

Odplata za teplickou blamáž před dvěma lety se tedy české reprezentaci nepovedla.

Finsko - Česká republika 2:2
Branky: 18. a 20. Pukki - 19. Vydra, 39. Hušbauer. Rozhodčí: Drachta - Brandner, Kühr (všichni Rak.). Poločas 2:2.
Finsko: Hradecky - Sorsa, J. Ojala (89. Heikkilä), Moisander (46. Mäntylä), Raitala - Pohjanpalo (71. M. Väyrynen), Ring, Sparv, Tainio (46. Schüller), P. Hetemaj - Pukki (83. T. Väyrynen). Trenér: Paatelainen.
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý (46. Procházka), M. Kadlec, Limberský (66. Pudil) - Vácha, Darida - Dočkal (46. Vaněk), Hušbauer (78. Hořava), L. Krejčí - Vydra (46. V. Kadlec). Trenér: Vrba.
Další přípravná fotbalová utkání:
Mitrovica: Kosovo - Turecko 1:6 (1:2)
Branky: 35. Bunjaku - 54. a 71. Mustafa, 2. Ahmet, 34. Bilal, 49. Olcay, 87. Alper z pen.
Vaduz: Lichtenštejnsko - Bělorusko 1:5 (0:3)
Branky: 79. Burgmeier z pen. - 60. a 67. Savickij, 13. Gordějčuk, 15. Kisljak, 23. Krivec.

Reklama

Související témata: