Hlavní obsah

Grygera si místo v týmu nevybírá

PRAHA

Obránce české fotbalové reprezentace a Ajaxu Amsterdam Zdeněk Grygera se vrátil po půl roce do Brücknerova výběru. Dlouhá absence byla zaviněna zraněními, která prodělal především na začátku sezóny.

Foto: archiv

Zdeněk Grygera

Článek

"Zranil jsem se před Vánoci a na jaře. Hlavně se svalem jsem měl potíže. Teď už je v pořádku, ale musím si na něj dávat pozor. Hlavně při tréninku, při zápase to nejde. Přichází to nečekaně. Udělám prudší pohyb, ve svalu píchne a je zle," popsal svoje potíže Grygera.

"Návrat do národního mužstva je vždycky příjemný. Především už jsem fit, necítím žádné potíže a v závěru sezóny jsem za Ajax odehrál několik dobrých zápasů a střílel i branky," říkal spokojeně rychlý bek, kterému nedělá problémy nastoupit na pravém či levém kraji obrany.

"S tím opravdu potíže nemám, hrál jsem i uprostřed. V tom je asi moje výhoda, že jsem použitelný na více místech. Nejčastěji hraji na pravém okraji, ale pár zápasů za reprezentaci i Ajax jsem odehrál vlevo, a dokonce v Lize mistrů. Doprostřed mě postavili třeba trenéři Sparty, když bylo potřeba. Chybět budou Bolf a Jankulovski, ale musíme to zvládnout, je tu dost kvalitních zadáků," dodal mistr Evropy do 21 let a bronzový z loňského ME v Portugalsku.

Letos to s Ajaxem nevypadalo z pohledu Ligy mistrů růžově. "Alkmaar hrál výborně a my jsme se pomalu loučili s vidinou druhého místa. Nakonec jsme se na něj v závěrečném finiši a při zaváhání Alkmaaru dostali, což je úspěch. Porazili jsme ho doma a vyhráli i na Feyenoordu. Sezónu proto mohu hodnotit kladně. Teď to chce ještě šest bodů z utkání reprezentace. Andorra i Makedonie jsou považovány za papírově slabší soupeře, ale musíme to zvládnout," zdůraznil Grygera.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články