Hlavní obsah

Příjemný šok, Hejda si na internetu přečetl, že je v reprezentaci

Plzeň

Zůstal ohromen. Fotbalista Lukáš Hejda nemohl uvěřit svým očím, když zjistil, že je povolán k přátelskému utkání s Rakouskem. „Pro mě to ani nebylo překvapení, ale spíš šok. Nečekal jsem to, neměl jsem žádné zprávy předem. Dozvěděl jsem se to na internetu. Četl jsem si nominaci a najednou koukám na svoje jméno. Ze začátku jsem tomu nemohl uvěřit, prostě příjemný šok,“ líčí s úsměvem obránce Viktorie Plzeň pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Viktorie Plzeň Lukáš Hejda (vpředu) a Milan Škoda ze Slavie.

Článek

Hned šest hráčů Viktorie Plzeň se objevilo v nominaci na přátelský zápas fotbalové reprezentace proti Rakousku. Trenér Pavel Vrba pro utkání, které se hraje v úterý 3. června v Olomouci, nominoval Daniela Koláře, Tomáše Hořavu, Milana Petrželu, Václava Procházku, Davida Limberského a právě také Lukáše Hejdu, pro něhož je to premiérová pozvánka do národního týmu.

Během několika minut začaly Hejdovi chodit gratulace, ozvali se i spoluhráči z Plzně. „Psali mi Daniel Kolář, Patrik Hrošovský a Tomáš Hořava. Pak pár bývalých spoluhráčů a samozřejmě rodina," dodává Lukáš.

Musí posunout dovolenou

Vzhledem k tomu, že čtyřiadvacetiletý obránce pochází z moravskoslezského kraje, na jeho premiéru v reprezentačním dresu se určitě přijedou podívat i jeho nejbližší. „Pro rodinu je určitě super, že se hraje v Olomouci. Uvidím, kolik lidí mě přijede podpořit. Těším se moc, nominace mě potěšila a snad si i zahraju. Budu rád za každou minutu na hřišti. Kdyby mi před sezónou někdo řekl, že se dostanu do reprezentace, tak bych mu určitě nevěřil," pokračuje hráč Plzně.

Nováček ve fotbalové reprezentaci má před sebou velkou výzvu. Fakt, že mu nominace trochu zkřížila plány s dovolenou, mu tak vůbec nevadí. „Už jsem měl trochu jiné plány, ale naštěstí dovolená ještě není zaplacená. Takže vyrazíme o pár dní později. Reprezentace vždy byla a bude obrovskou ctí, posunutí dovolené je tak to poslední, co by mě nyní trápilo," uzavírá Hejda.

Reklama

Související témata: