Hlavní obsah

Kouč andorské reprezentace prohru neunesl

LIBEREC

Trenér andorské reprezentace David Rodrigo viditelně neunesl vysokou porážku svého týmu. Na tiskové konferenci navíc díky poněkud neobratnému tlumočníkovi vznikaly neuvěřitelné jazykové hříčky jako... "Česká republika je mnohem silnější zápasnice."

Článek

Přesto z vystoupení Rodriga jasně vyplynulo, že za porážku jsou odpovědní především turečtí rozhodčí v čele se Selcükem. "Každý novinář, pokud chce, si udělá obrázek o tom, co se na hřišti dělo. Naši hráči jsou amatéři a česká reprezentace je natolik silná, že nepotřebuje pomoc rozhodčího. Náš hráč byl vyloučen zbytečně, takových zákroků byla na trávníku spousta. Pokud rozhodčí budou takto řídit zápasy silných týmů, nebudou mít malé nikdy šanci. Nechci se na to vymlouvat, Češi by nás stejně porazili," stěžoval si trenér Andorry s tím, že o penaltách je možné také pochybovat. Tvrdou až zákeřnou hru ani samotný průběh zápasu komentovat nechtěl.

Liberecká nej a premiéry

Poprvé v historii se v Liberci uskutečnil zápas české fotbalové reprezentace. Hned šlo a kvalifikaci mistrovství světa a sobotní večer se zapsal několikrát do historie nejen českého fotbalu. Liberecká premiéra před vyprodaným hledištěm (z technických a bezpečnostních důvodů musela být kapacita stažena na 9520 diváků) přinesla rekordní vítězství nejen v historii samostatného českého fotbalu. Před druhou světovou válkou porazilo Československo dvakrát Jugoslávii 7:0. Po roce 1993 a rozdělení republiky dostaly dvakrát Malta, jednou Sjednocené Arabské Emiráty a pak Bulharsko po šesti gólech.

Jan Koller se ujal žezla jako nový král reprezentačních kanonýrů. [celá zpráva] Skvělou bilanci má třiadvacetiletý Milan Baroš, který v 38. utkání vstřelil 24. gól. Střelecky se zaskvěl opět Vratislav Lokvenc. Ve čtyřech kvalifikačních duelech v řadě nastřílel pět branek, které většinou otevíraly nebo uzavíraly skóre, takže byly velice důležité. V Liberci se radoval z prvního gólu v reprezentaci Tomáš Galásek, povedlo se mu to ve 43. utkání. Karel Poborský zvýšil svůj rekord na 104 reprezentačních startů, Zdeněk Grygera je zaokrouhlil na třicet.

Reklama

Související témata: