Hlavní obsah

Nedvěd a Brückner se v létě domluví

PRAHA

Léto by mělo dát odpověď na otázku, zda se hvězda Juventusu a bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd vrátí po roce do národního týmu. Zdravotně by měl být v pořádku, vede jednání s mateřským klubem o prodloužení smlouvy a v průběhu jara připustil možnost návratu do reprezentace.

Článek

"Záleží na jeho rozhodnutí. V reprezentaci bude vítán," zopakoval naposledy ve středu v Teplicích kouč národního týmu Karel Brückner, který ho má v kanceláři na tabuli stále ve své ideální jedenáctce. "V průběhu léta bychom spolu měli na toto téma hovořit," dodal, ale neuvedl žádný konkrétní termín.

Nic nehodlá lámat přes koleno. Hráči dotázaní na názor, zda by se měl Nedvěd vrátit, odpovídají rovněž kladně. "Mně v mužstvu chybí," říká Nedvědův spolubydlící na reprezentačních akcích Karel Poborský.

Nedvěd oblékl naposledy dres národního týmu v semifinále ME 2004 proti Řecku, kdy si vážně poranil koleno. Poté se rozhodl reprezentační dres nejprve na čas a později trvale odložit. Údajně i kvůli tlaku některých médií.

Chce-li se vrátit, měl by tak učinit nejlépe už na srpnovou přípravu ve Švédsku, nejpozději pak na první z veledůležitých podzimních kvalifikačních dvojzápasů. Návrat až na samotné MS, když se na něj tým probojuje, sám v zimě zpochybnil jako svým způsobem neetický.

Reklama