Hlavní obsah

Vstupenky na Nizozemsko mizí, ve středu začíná druhá vlna předprodeje

Praha

Vstupenky na úvodní duel české fotbalové reprezentace v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2016 proti Nizozemsku, který se uskuteční 9. září (20:45) v Praze na Letné, jdou rychle na odbyt. V pondělí zahájený předprodej, v němž měli na webu vstupenky.fotbal.cz přednostní právo k nákupu již tradičně registrovaní členové FAČR, se podle očekávání setkal s velkým ohlasem.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Arjen Robben (vlevo) s bronzovou medailí z MS. Po výhře nad Brazílií zářil štěstím a slavil v doprovodu Stefana de Vrije.

Článek

Vstupenky však stále ještě zůstávají k dispozici a od této středy (6. srpna) budou nabídnuty i ve druhé vlně předprodeje pro neregistrované fanoušky. Tento předprodej začne přesně o půlnoci z dneška na zítřek. Fanoušci mohou vstupenky rezervovat tradičně opět na webu vstupenky.fotbal.cz a navíc také na webu www.ticketportal.cz.

Podle prvních propočtů zbývá v tuto chvíli v předprodeji už jen méně než tři tisíce vstupenek. Kapacita pro zápas s Nizozemskem je stanovena přibližně na 18 500 diváků.

„Za necelé dva dny předprodeje lze téměř s jistotou konstatovat, že zápas proti Nizozemsku na Letné bude beznadějně vyprodaný. Většina vstupenek je již rezervována, ale ne všechny jsou také zároveň reálně zaplaceny. Pokud zájemce do čtyř dnů od rezervace neuhradí příslušnou částku, vstupenky se automaticky vrátí zpět do prodeje. Proto zatím také nelze říci, kolik je nyní opravdu prodaných lístků," uvedla Aneta Karlová, ticketmanažerka FAČR.

Základna má přednost

Většinu z nabídnutých vstupenek si během pondělka a dneška už rezervovali registrovaní členové FAČR, kterých je téměř 300 tisíc. Asociace je v předprodeji na prestižní duel s Nizozemskem, bronzovým týmem z nedávno skončeného MS, opět upřednostnila.

„Zatímco kluby při prodeji vstupenek na zápasy svého týmu poskytnou jistý předstih svým permanentkářům, úplně stejně postupuje i FAČR ve vztahu ke svým registrovaným členům, kteří tvoří základnu českého fotbalu. Přednostní právo na nákup vstupenek na zápasy národního týmu je jednou z jejich deklarovaných členských výhod. Bude to platit i pro další zápasy reprezentace," řekl tiskový mluvčí národního týmu Ondřej Lípa.

Národní tým se před kvalifikační premiérou těší na podporu Generali Areny, ale fanoušky chce mít na své straně i v prestižní generálce v duelu proti výběru USA. Zápas hostí 3. září (20:15) taktéž letenský stadión a vstupenky jsou v internetovém předprodeji k dispozici už od 29. června na webu vstupenky.fotbal.cz v cenových relacích 500, 300 (členové FAČR 200) a 200 (členové FAČR 100) korun. „Vstupenek na zápas s USA je zatím dostatek, ale pevně věříme, že zaplněná Letná vytvoří patřičnou kulisu i pro zápas se Spojenými státy," dodal Lípa.

Reklama

Související témata: