Hlavní obsah

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Na Holanďany a spol. vyrukují mušketýři

Aktualizováno

Do nové kvalifikace s novým bojovým heslem „Jeden za všechny, všichni za jednoho“. Fotbalová reprezentace vyrukuje od září do kvalifikačních bojů o mistrovství Evropy v roce 2016 po vzoru legendárních Tří mušketýrů, které v románu Alexandra Dumase provázelo právě zmíněné motto.

Foto: FAČR

Trio Čech, Limberský, Rosický trochu jinak...

Článek
Fotogalerie

Právě dnes také v České republice odstartovala „mušketýrská" kampaň, která bude provázet národní tým na cestě kvalifikací. Ta má skončit vysněným postupem na šampionát pořádaným Francií, kde také slavné dílo Tři mušketýři vzniklo.

Jak se slogan „Jeden za všechny, všichni za jednoho" líbí reprezentačnímu trenérovi Pavlovi Vrbovi? „Momentálně k nám celkem pasuje, protože k úspěchu v podobě postupu na Euro nám může pomoci především týmová hra, kde bude jeden bojovat za druhého," říká Vrba.

Brankář Petr Čech, kapitán Tomáš Rosický, obránci David Limberský s Pavlem Kadeřábkem a záložník Vladimír Darida. Ti všichni se i s pověstným knírkem pod nosem postupně objeví na různých propagačních materiálech.

D´Artagnanem může být každý fanoušek

Čech, Limberský a Rosický se už ode dneška třeba vyjímají na billboardech. Stadión Generali Arena na pražské Letné, kde se národní tým představí v generálce proti USA (3. září) i kvalifikační premiéře s Nizozemskem (9. září), ozdobí obří plachta s exsparťany Čechem, Rosickým a současnou oporou letenského celku Kadeřábkem. Největší reprezentační hvězdy Rosického a Čecha pak na dalších materiálech a tiskovinách střídavě doplní Darida, Kadeřábek a Limberský.

Fotbalisté v mušketýrské kampani pokaždé záměrně vždy vystupují po trojicích. Ve čtvrtého mušketýra, kterým se v Dumasově románu také až posléze stal D´Artagnan, se totiž při kvalifikačních zápasech může proměnit každý český fanoušek v hledišti.

„Mušketýři nakonec byli také čtyři, takže i teď to vnímám tak, že podporu našich příznivců budeme potřebovat ze všeho nejvíce. Pevně věřím, že se od nás fanoušci ani jednou neodvrátí a zůstanou s námi po celou dobu kvalifikace," přál si Vrba.

Reklama

Související témata:
Alexandre Dumas