Hlavní obsah

Čech zůstává pro Vrbu dál reprezentační jedničkou, ale jinak kouči neradno momentální situaci závidět

Praha
Aktualizováno

Reprezentačnímu trenérovi Vrbovi neradno závidět. Zvláště teď, kdy i neotřesitelná jistota v bráně českého národního týmu Petr Čech o své výsostné postavení přišel a v úvodním duelu nového ročníku Premier League se musel spokojit s místem na lavičce náhradníků. Po deseti letech, kdy bylo jeho postavení na Stamford Bridge neotřesitelné. „Pro reprezentaci je ale Čech bez ohledu na aktuální stav v Chelsea dál jedničkou,“ potvrdil kouč Pavel Vrba, že ho nijak nevyvádí z míry, že Čech musel ustoupit Courtoisovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Momentální situaci s reprezentačními adepty neradno trenérovi Vrbovi závidět.

Článek

Všechny signály z ostrovů před pondělním duelem Chelsea na půdě nováčka Burnley naznačovaly, že kouč Chelsea José Mourinho chystá rošádu mezi tyčemi. Po deseti letech, kdy měl neotřesitelné postavení v základní jedenáctce Blues Petr Čech, k ní skutečně došlo. O deset let mladší Belgičan Thibaut Courtois se stal na úvod sezóny jedničkou a český legionář se musel spokojit s rolí náhradníka.

„V poslední době spolu pravidelně komunikujeme, takže situaci máme zmapovanou. Věřím, že se vyvine k Petrově spokojenosti i prospěchu národního týmu," glosoval rošádu v bráně Chelsea a momentální Čechovo postavení kouč národního týmu Pavel Vrba.

O legionářích nic radostného

Čech pro něho zůstává dál reprezentační jedničkou, ale před blížící se zářijovou přípravou s týmem USA a následnou kvalifikací s Nizozemci ze zahraničí moc pozitivních zpráv nepřichází.

Reprezentační kapitán Tomáš Rosický zůstal v úvodním ligovém zápase svého Arsenalu proti Crystal Palace rovněž jen mezi náhradníky. Matěj Vydra si pak v druholigovém duelu na hřišti Norwich City zahrál jen 63 minut, než ho trenér Watfordu vystřídal. Ani rošáda v sestavě však nepomohla, Watford prohrál 0:3.

Ve Švýcarsku hájil Vaclík bránu Basileje celé utkání a nakonec se radoval na hřišti Sionu z výhry 3:2, zato Suchý šel jedenáct minut před koncem po druhém gólu, který Basilej dostala, ze hry.

V Turecku liga ještě nezačala, ale Besiktas zasáhl do kvalifikačního předkola Evropské ligy. Vyřadil Feynoord, ale Tomáš Sivok u toho nebyl. I on zahříval jen lavičku náhradníků. A protože v Německu bundesliga rovněž ještě nezačala a na programu bylo jen úvodní kolo Německého poháru, nepřišla ani od sousedů zvěst, která by Vrbu potěšila.

A protože české celky dopadly v kvalifikaci o Ligu mistrů, resp. Evropskou ligu žalostně a reprezentační adepti rekrutující se ze Sparty a Plzně zůstali svými výkony daleko za očekáváním, opravdu neradno Vrbovi závidět.

Reklama

Související témata: