Hlavní obsah

Čech: S přestupem do dnešní půlnoci nepočítám, ale nic nevylučuji

Praha
Aktualizováno

Možné je v podstatě všechno. Tak se fotbalový brankář Petr Čech staví ke své klubové budoucnosti v Chelsea. Je v Praze na soustředění národního týmu, přestupní termín přitom končí již dnes o půlnoci. „Spousta hráčů je na reprezentačních akcích, přesto se stejně hodně přestupů ještě udělá. Já s ničím nepočítám, ale vyloučit nemůžu nic. Pokud přijde nabídka, která se nedá odmítnout,“ konstatoval Big Pete mnohoznačně.

Petr Čech o situaci v ChelseaVideo: Sport.cz

 
Článek

Je pro vás těžké zůstat za této konstelace k Chelsea loajální?

Jsem hráč Chelsea, kde mám ještě dva roky smlouvu. Ve fotbale se nedá nic předpovídat dopředu, nikdy nic není stoprocentní. Jsem v klubu deset let, situace je teď pro mě nová. Tři úvodní zápasy jsem nechytal v základní sestavě. Nemám však důvod panikařit, sbalit se a odejít.

Takže žádný odchod jinam?

Může se to stát a nemusí. Důležité je, abych měl vůbec možnost souboje o pozici v brance. Záleží pak na trenérovi, jaké udělá rozhodnutí. Jde taky o to, jestli nějakou šanci ještě dostanu.

Zájem francouzských klubů Paris St. Germain či Monaka o vás je již dlouhodobý, ne?

Ke spekulacím se nechci vyjadřovat.

Bylo ve hře také hostování?

Nevím, jestli je ve hře hostování či přestup. Spekulací je spousta. Až bude něco ležet na stole, teprve o tom budu mluvit.

Ale když jste na srazu nároďáku tady v Praze - lze vůbec nějaký přestup do půlnoci uskutečnit?

Nad tím jsem nepřemýšlel, ale myslím, že možné to je. Spousta hráčů je na reprezentačních akcích, přesto se stejně hodně přestupů ještě udělá. Já s ničím nepočítám, ale vyloučit nemůžu nic. Pokud přijde nabídka, která se nedá odmítnout

Jak taková nabídka vypadá?

To ani nevím... Musí být zajímavá z obou stran, pro mě i pro Chelsea. Tam mám smlouvu na dva roky ještě. Na postoji klubu hodně záleží.

Co když vás prostě Chelsea bude chtít někam poslat?

To nevím, nikdy se mi to nestalo.

Dokážete si představit, že byste chytal za jiný klub v Anglii?

Otázka, o které jsem si myslel, že ji nikdy nedostanu. Nevím. Nabídka by musela být správná pro všechny. Nechci nic vylučovat, neznám odpověď.

Kolik klubů na světě vám může učinit zajímavou nabídku?

To nevím.

Když v Realu Madrid odstavili Casillase, chytal aspoň Ligu mistrů. Máte s Mourinhem podobnou dohodu?

Žádná dohoda není, do toho se nechci pouštět. Žádné vysvětlení po nikom nežádám. Až řekne trenér, budeš hrát, tak budu hrát. Jsem deset let pod stejným tlakem v Chelsea, všichni na vás koukají a očekávají nejlepší výkon.

Reklama

Související témata: