Hlavní obsah

Američané nejsou žádní nazdárci, hájil mužstvo Darida po čtvrtém zápase bez vítězství

Praha

Většinou zápasy rozhoduje vstřelenými góly nebo alespoň připravuje pro spoluhráče brankové pozice. V přípravném souboji s USA však záložník Vladimír Darida okusil i přesně opačnou úlohu, kdy po jeho chybě soupeř vstřelil jedinou branku zápasu. „Beru vše jako velké ponaučení," ohlížel se čtyřiadvacetiletý borec za nevydařeným duelem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mix Diskerud z USA (vpředu) a český záložník Vladimír Darida.

Článek

Američanům zařídil slastné pocity vítězství Bedoya, který poslal míč za Čechova záda po neuvěřitelné chybě českého mužstva. Brankář Vrbova výběru ve 39. minutě vyhodil míč k nohám Daridy, jenž však pod tlakem protihráčů balón ztratil a z následného výpadu padl jediný gól.

„Vůbec jsem si do toho prostoru neměl nabíhat a chtít balón, když za mnou byl protihráč. Jde o ponaučení, abych příště stejnou věc nedělal nebo ji řešil jednoduše," přemítal s odstupem Darida.

Věděl, že i pod tlakem mohl jednat jinak. „Mohl jsem dát balón z prvního doteku pryč, ale chtěl jsem daný okamžik řešit fotbalově. Byla to chyba. Naštěstí se nestala při zápase s Nizozemskem, který nás čeká," ulevil si Darida s vidinou úterní bitvy v kvalifikaci o ME 2016.

Přitom stačilo málo a za bezbrankového stavu mohl zlomit odpor vzdorujících Američanů. „Po přihrávce Tomáše Rosického mi chybělo pár centimetrů. Kdybych byl jen o trošku vpředu, určitě bych balón trefil lépe. Ale měl jsem míč na dlouhou nohu a byl rád, že jsem ho vůbec zasáhl," posteskl si Darida.

Z faktu, že český tým ani na čtvrtý pokus nedokázal pod taktovkou trenéra Pavla Vrby zvítězit, si nedělal těžkou hlavu. „Vítězství jsou pochopitelně příjemná, ale nejdůležitější bude kvalifikace. Navíc Američané nebyli žádní nazdárci. Možná neměli v Praze zkušený tým z pohledu počtu reprezentačních startů, ale jejich hráči nastupují v dobrých soutěžích," hájil sebe i spoluhráče Darida.

Je přesvědčený, že český tým se do dalších zápasů z posledního duelu poučí. „V prvním poločase jsme hráli příliš pomalu zezadu, bylo potřeba hru rychleji přesouvat. Po přestávce jsme hru zjednodušili, získávali druhé míče a dostávali jsme se do šancí. I brejky jsme řešili dobře, až na koncovku, kdy nám pár centimetrů chybělo," krčil rameny Darida v připomínce nulové produktivity.

Reklama

Související témata: