Hlavní obsah

Česko - Francie 1:1Fotbalová dvacítka přišla v poslední minutě o výhru nad Francií

Ústí nad Labem

Čeští fotbalisté do 20 let v přípravě remizovali 1:1 s Francií, když o výhru přišli v poslední minutě. O český gól se postaral hráč Baníku Ostrava Daniel Holzer. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha po výhře nad Nizozemskem vybojovali další cenný výsledek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář reprezentační dvacítky Ondřej Kolář v dresu Liberce.

Článek

Češi diktovali hru, ale do koncovky se dlouho nemohli dostat. Ani Francouzům se však příliš nedařilo a brankáře Ondřeje Koláře zaměstnávali zejména střelami z větší vzdálenosti.

Režisérem české hry byl záložník Slavie Robert Hrubý, který v 62. minutě přistrčil míč rozběhnutému Holzerovi, ten obloučkem přehodil brankáře a poslal český tým do vedení.

"Asi můj nejpovedenější gól kariéry, protože jich moc nedávám. Mára Opluštil vyhrál souboj, Robert mi to hezky posunul. Viděl jsem, že je gólman venku, tak jsem to zkusil," popsal gól Holzer pro ČT Sport.

Cavaré zařídil Francii remízu

Vedení se však i přes další šance nepovedlo navýšit, naopak v 90. minutě se na pravém křídle opřel do míče Dimitri Cavaré a místo očekávaného centru vyslal na branku tvrdou střelu, která překvapila brankáře Koláře.

"Jestli to chtěl takhle trefit, tak klobouk dolů, ale podle mě to byl spíš centr," komentoval gól Francie Holzer. "Ondra Kolář říkal, že ho ten hráč pěkně vyškolil, takže pro něj je to i další zkušenost," doplnil trenér Hoftych.

"Pro nás to byl kvalitní test. Francouzi byli v dovednostech lepší, ale kluci se s tím porvali a byli jim minimálně vyrovnaným soupeřem. Za stavu 1:0 jsme měli šance, ale nakonec asi zasloužená remíza," zhodnotil Hoftych.

Přípravné utkání fotbalistů do 20 let:
ČR - Francie 1:1 (0:0)
Branky: 62. Holzer - 90. Cavaré.
ČR: Kolář - Landovský, Simič, Hůlka, Byrtus - Hašek (61. Shejbal), Hrubý, Opluštil, Holzer (73. Barák) - Linhart (61. Chorý, 90. Filip), Ševčík (73. Dydowicz). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: