Hlavní obsah

Rivala z Besiktase fanoušci Fenerbahce přijali vřele. Ochranná křídla Kadlece Sivok nepotřeboval

Istanbul

Žádné obavy, že by Michal Kadlec musel svého reprezentačního spoluhráče, ale jinak velkého tureckého rivala Tomáše Sivoka brát pod ochranná křídla. Na přání tureckých žurnalistů sice k chrámu Fenerbahce dorazili s předstihem před ostatními, takže pozornosti fanoušků vyčkávajících před branami neunikli, ale vše se obešlo v naprostém klidu. Ani Sivok hrající za největšího městského rivala Besiktas nemusel mít z příznivců vyznávajících barvy Kadlecova Fenerbahce strach, ba naopak.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Legionář ve službách Fenerbahce Michal Kadlec.

Článek

Moc pestrý program tedy čeští fotbalisté den před kvalifikací s Turky neměli. Jen po obědě vyrazili na krátkou procházku kolem moře, čímž plánované aktivity před podvečerním tréninkem vyčerpali.

Není proto divu, že dva legionáři působící v tureckých službách Sivok s Kadlecem přijali docela s povděkem, aby ještě před tréninkem předstoupili před novináře. Kadlec obzvláště...

Kadlecova kuriózní zkušenost

„Je to hodně pro mě hodně pikantní. Jsem tady doma, ale poprvé v roli hosta, takže musím do šatny určené soupeřům Fenerbahce. Alespoň poznám, jak vypadá a nakolik se liší od té naší," přiznával Michal Kadlec ještě před vstupem na stadión, že se ocitá v hodně kuriózní situaci.

Kurióznější dokonce o to víc, že ač už druhým rokem hráčem Fenerbahce, na domácím stadiónu ještě nikdy netrénoval. „Připravujeme se totiž v našem tréninkovém centru, takže si tady zatrénuji poprvé díky české reprezentaci."

Na Fenerbahce je ale samozřejmě doma, takže když mikrobusem dorazili k branám stadiónu, bylo na něm, aby dělal průvodce. Zvláště, když přijeli s předstihem.

Cesta za čtyři minuty

„Pěšky je to sem z našeho hotelu deset minut, ale domácí nás varovali, že v době dopravní špičky může cesta autem trvat i pětadvacet. Proto jsme vyjeli s předstihem a cestu zvládli za čtyři minuty," vysvětloval mluvčí reprezentace Ondřej Lípa.

Kadlecovi však předčasný příjezd nevadil. Sivokovi rovněž ne. Zvláště, když se na něho jako na hráče největšího rivala fanoušci Fenerbahce nesápali a naopak se dožadovali, aby se s nimi oba čeští legionáři nechali vyfotografovat.

Samo sebou, že jim bylo vyhověno. „Jsme přece na Fenerbahce, kde nikdo nemusí mít o bezpečnost obavy. Naši fanoušci jsou vynikající, takže i v pátek v noci nás čeká báječná atmosféra. Od rozcvičení, přes hymny, devadesát minut na trávníku až po konec utkání," ujišťoval svůj doprovod Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: