Hlavní obsah

Česko - Itálie 0:1Lvíčata se nepředvedla, Vrba v Ďolíčku viděl porážku s Italy

Den po kvalifikační výhře v Kazachstánu už trenér reprezentace Pavel Vrba sledoval příští možné adepty národního týmu. Čeští fotbalisté do 21 let v rámci International Challenge Trophy prohráli ve vršovickém Ďolíčku s výběrem Itálie 0:1 a přišli tak o postup do semifinále této soutěže. Příprava týmu kouče Jakuba Dovalila směřuje k malému mistrovství Evropy, jež v příštím roce hostí právě Česká republika.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Tomáš Přikryl (vlevo) zpracovává míč před Italem Daniele Paparussem.

Článek
Fotogalerie

První poločas za moc nestál, žádnou pořádnou šanci nepřinesl. Až po přestávce se hra rozproudila a Češi začali ohrožovat branku soupeře. Jenže protivník byl efektivnější. Hned z první vážnější šance Ganz po rohovém kopu v 76. minutě skóroval a zajistil tak Italům postup.

„Soupeř hrál na hranici možností, byl celkem důrazný. Zaplatili jsme za chybu po rohovém kopu. Byli jsme sice víc na míči, ale s finální částí se potýkáme dlouhodobě. Udělali jsme osm změn v sestavě proti poslednímu zápasu Ukrajině. Pak jsme prostřídali, ale efekt to nepřineslo. Takový zápas bychom přitom měli zvládnout," zhodnotil duel trenér Jakub Dovalil.

Italové samozřejmě postrádali hráče svého prvního týmu, který si v souběžně hrané odvetě baráže se Slovenskem zajistil postup na ME. V Praze představili výběr z hráčů Lega Pro, tedy třetí nejvyšší soutěže. Většinou se jednalo o odchovance velkých prvoligových nebo druholigových klubů, kteří jsou v Lega Pro buď na hostování, nebo tam přestoupili.

Ve stoperské dvojici hrál urostlý Marco Migliorini z klubu Juve Stabia. Od ledna do července 2011 působil ve Zbrojovce Brno a odehrál pět celých utkání v tehdejší Gambrinus lize. Pak se vrátil do Itálie a působí pravidelně ve třetí lize.

Lvíčata v dalším přípravném utkání v Praze přivítají 18. listopadu jedenadvacítku Německa.

Již 6. listopadu se ovšem v Praze uskuteční slavnostní los mistrovství Evropy, při němž bude osm účastníků turnaje rozděleno do dvou skupin. Český tým bude nasazen a všechny své zápasy sehraje v Praze. Druhá skupina proběhne v Olomouci a v Uherském Hradišti.

Zápas International Challenge Trophy:
Česká republika „21“ - Itálie Lega Pro 0:1 (0:0)
Branka: 76. Ganz. Rozhodčí: Mogensen (Dánsko). ŽK: Houska. Diváci: 1838.
Sestava ČR: Hrubeš - Coufal, Kalas, J. Brabec, Matěj Hanousek - Malík (79. Petrák) - Sýkora (46. Trávník), Plšek (46. Zmrhal), Houska, Přikryl (46. Skalák) - Hadaščok (64. Krmenčík). Trenér Dovalil.

Reklama

Související témata: