Hlavní obsah

Výsledek je hanebný. Hrát jako Barcelona bez gólu je nanic, zlobil se Kalas po prohře s Italy

Praha

Mluvil klidně, s nadhledem, ale tvrdě. Lídr reprezentační jedenadvacítky Tomáš Kalas byl z úterní porážky 0:1 se stejně starým výběrem Itálie, který ovšem tvořili hráči ze třetí ligy, očividně zklamaný. „Je to až hanebný výsledek," uvedl fotbalový stoper z Kolína nad Rýnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Tomáš Kalas (vpravo) zpracovává míč před Italem Alessiem Vitem.

Článek

Zápas ve vršovickém Ďolíčku byl pro lvíčata další přípravou na mistrovství světa hráčů do 21 let, které příští rok v červnu hostí Česko. Porážka je o to smutnější, že proti nim stál třetiligový výběr (pozn. - elitní italská jedenadvacítka hrála v úterý odvetu baráže o ME se Slovenskem).

„Byl to úplně jiný tým, tím víc je výsledek hanebný. Neodpovídá sice průběhu, ale na to se nikdo nebude ptát," zlobil se Kalas. Po herní stránce to bylo solidní, tedy především po přestávce, jenže Češi nedokázali vyřešit finální fázi, šanci si nevytvořili.

„Hrajeme celkem dobře, ale chybí nám finální fáze. Pak se vzadu stane jedna chyba, a jelikož nedáváme góly, prohrajeme. Z převahy přece musí plynout i góly! Když to přeženu, hrát jako Barcelona bez gólu je k ničemu. Kromě pár nebezpečných centrů tam nebyla střela. Italové padali do střel, bojovali, ale tyhle zápasy prostě musíme vyhrávat," podotkl stoper Kölnu.

V listopadu je prověří Němci

Do šampionátu zbývá ještě osm měsíců, nicméně porážka s kvalitativně slabším soupeřem je varováním. „Proti takovým soupeřům musíme prodat svoje kvality. Pokud se nedostaneme do vápna, je to naše chyba, ne, že by byl soupeř výjimečný," sdělil Kalas.

V druhé polovině listopadu podstoupí lvíčata test nejtěžší, do Česka dorazí Němci, tedy absolutní světová špička. „Budou to kluci, s nimiž se potkáme na šampionátu buď ve skupině, nebo pokud postoupíme, tak ve vyřazovací části. Ukáže se, jak jsme připraveni," konstatoval Kalas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články