Hlavní obsah

Lvíčata znají další soupeře, v listopadu se utkají s Dánskem a Německem

Praha

Fotbalová reprezentace do 21 let má soupeře na termín 14. listopadu. V Praze se střetne v přípravném utkání s Dánskem. O čtyři dny později bude hrát v Edenu s Německem. Oba celky patří do osmičky účastníků evropského šampionátu pořádaného od 17. do 30. června v České republice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec během přátelského utkání s Itálií.

Článek
Fotogalerie

Jde o velmi důležitou a kvalitní prověrku. Přijde po sérii zápasů, které sloužily k testování širšího kádru fotbalistů připadajících v úvahu pro nominaci. Zápas s Dány se uskuteční v Praze, konkrétní stadión bude upřesněn. Dánové, kteří v základní skupině dosáhli osmi výher a dvou remíz, neprohráli ani v baráži. Přesto postoupili s „odřenýma ušima". Po bezbrankové remíze doma s Islandem byla dlouho bez gólu i odveta v Reykjavíku. V devadesáté minutě ale Dánové skórovali a nevadilo jim, že domácí nakonec ještě v posledních vteřinách z penalty vyrovnali. O postupu Dánů rozhodl gól vstřelený venku...

Dalším soupeřem Čechů budou Němci. Ti měli v základní skupině také bilanci osm výher a dvě remízy, navíc v play off porazili dvakrát Ukrajinu 3:0 a 2:0 a řadí se k největším favoritům na zisk titulu. Fanoušci se tedy mají v listopadu na co těšit.

"Šampionát se blíží, proto chceme zkusit také zátěž dvou po sobě rychle následujících zápasů," avizuje kouč Jakub Dovalil.

Po úterku je osmička pro evropský šampionát kompletní. Vedle Česka, Dánska a Německa budou 6. listopadu, kdy je v Praze slavnostní los skupin, v osudí také Portugalsko, Itálie, Švédsko, Anglie a Srbsko, které šokovalo vyřazením obhájců titulu Španělů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články