Hlavní obsah

Kouč jednadvacítky Dovalil má pro domácí šampionát slíbené i hvězdy z áčka

Karel FeltPrávo

V obraně Kadeřábek, na levé záloze Krejčí, v útoku Vydra. Ne, teď není řeč o dospělé fotbalové reprezentaci, přestože zmiňovaní borci jsou její důležitou součástí. Všichni tři se můžou objevit i v týmu do 21 let na „malém“ EURO, které příští rok hostí Česko.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Pavel Kadeřábek (vpravo) by se mohl objevit v dresu fotbalistů do 21 let na domácím malém EURO.

Článek

Kouč Lvíčat Jakub Dovalil by měl mít na turnaji k dispozici nejsilnější tým. „Sportovní úspěch je pro nás moc důležitý. Udělám všechno pro to, aby Česko reprezentoval co nejsilnější tým, včetně hráčů, kteří jsou v kádru áčka. Věřím, že se na tom dohodneme," uvedl šéf FAČR Miroslav Pelta.

Zájem o start mají i sami hráči, kteří už patří do Vrbova celku. „S devatenáctkou jsem získal na mistrovství Evropy stříbro, rád bych si proto zahrál na malém EURO, zvlášť když je to doma," potvrdil Ladislav Krejčí.

Vrba samozřejmě preferuje kvalifikaci, v níž jeho mužstvo sehraje 12. 6. zápas na Islandu, jednadvacítka by měla hrát první utkání šampionátu už 17. 6.

Po Islandu Vrba komplikace dělat nebude

„Budu využívat hráče, o nichž jsem přesvědčen, že do áčka patří, až do konce. Potom je to na domluvě předsedy Pelty, trenéra Dovalila a Sparty. Po Islandu jsou hráči z mého pohledu volní. Zasahovat do toho nebudu," prohlásil Pavel Vrba.

„Samozřejmě o ty hráče stojím, i když bych je měl pochopitelně nejraději k dispozici co nejdřív. Respektuju ale zájem áčka," vnímá Jakub Dovalil jasně stanovené priority.

Komplikací může být fakt, že Sparta začne už v červnu přípravu na novou sezónu. V jednadvacítce by přitom kromě Kadeřábka s Krejčím měli být i Přikryl a Brabec, ale také například hráči, kteří jsou momentálně na hostování (Skalák, Jánoš, Hybš, Polom).

„Nevidím v tom problém. Jde o zájem celého českého fotbalu uspět na šampionátu, který pořádáme doma. Všichni by měli udělat maximum pro úspěch," uvedl kouč Sparty Vítězslav Lavička.

Reklama

Související témata: