Hlavní obsah

Lvíčata znají soupeře pro ME. Narazí na Dány, Srby a favorizované Němce

Čeští fotbalisté se příští rok v červnu na domácím mistrovství Evropy hráčů do 21 let utkají ve skupině A s Německem, Dánskem a Srbskem. Rozhodl o tom čtvrteční los v pražském hotelu Clarion Congress. Ve skupině B se střetnou týmy Anglie, Itálie, Portugalska a Švédska.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pavel Nedvěd vylosoval českým fotbalistům do skupiny Německo, Dánsko a Srbsko.

Článek
Fotogalerie

Ze skupiny A proniknou do semifinále nejlepší dva celky. Poražení semifinalisté získají bronz, zápas o třetí místo se hrát nebude. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila nastoupí nejprve 17. června proti Dánsku, následně změří síly se Srbskem (20. června) a skupinu uzavřou soubojem s favorizovaným Německem (23. června).

Český národní tým odehraje všechny tři zápasy v Praze, duely ve skupině B proběhnou v Olomouci a Uherském Hradišti.

O los šampionátu při slavnostním ceremoniálu uváděný Liborem Boučkem se postaral Pavel Nedvěd, bývalý vynikající záložník a jeden ze dvou českých držitelů Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Očekávání jsou obrovská, přiznal Nedvěd

„Pořádání evropského šampionátu do jednadvaceti let je fantastickou událostí. Pro hráče i trenéry skýtá obrovskou šanci ukázat Evropě, že jsme schopní hrát fantastický fotbal. Já tomu věřím," prohlásil Nedvěd, který je současně ambasadorem šampionátu. „Náš tým je velice kvalitní. Máme skvělého trenéra. Očekávání jsou pochopitelně obrovská," přiznal Nedvěd.

V sále při prezentaci pořadatelských měst nechyběl ani prezident UEFA Michel Platini, předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta a mnoho dalších význačných hostů.

Přesné pořadí zápasů v jednotlivých hracích dnech bude UEFA řešit až do 30. listopadu podle zájmu televizních společností a potenciálu návštěvnosti. Předprodej vstupenek tedy bude zahájen nejdříve v lednu 2015 a fanoušci budou v předstihu informováni.

Los mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v ČR:
Skupina A (Praha):
ČR
Německo
Dánsko
Srbsko
Skupina B (Olomouc a Uherské Hradiště):
Anglie
Itálie
Portugalsko
Švédsko
Program ME:
17. června:
ČR - Dánsko
Německo - Srbsko
18. června:
Anglie - Portugalsko
Itálie - Švédsko
20. června:
Srbsko - ČR
Německo - Dánsko
21. června:
Švédsko - Anglie
Itálie - Portugalsko
23. června:
ČR - Německo
Dánsko - Srbsko
24. června:
Anglie - Itálie
Portugalsko - Švédsko
27. června:
semifinále
30. června:
finále
Postoupí čeští fotbalisté na ME 2015 hráčů do 21 let do semifinále?
Ano
72,9 %
Ne
27,1 %
Celkem hlasovalo 7049 čtenářů.

Reklama

Související témata: