Hlavní obsah

Úkol nesplnil a Čechy střetu s Němci neušetřil. I tak Nedvěd věří v medaili

Vroubek hned na úvod mise si připsal Pavel Nedvěd, ambasador mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které se v červnu 2015 uskuteční v Česku. Bývalý skvělý záložník a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy přisoudil domácímu výběru do skupiny nechtěné Německo.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pavel Nedvěd (vlevo) vylosoval Čechům do skupiny A týmy Dánska, Německa a Srbska. Vpravo je Giorgio Marchetti z UEFA.

Článek
Fotogalerie

„Těsně před tím, než mě moderátor pozval na pódium, mně všichni kolem přáli šťastnou ruku a říkali, abych hlavně nevylosoval Německo. Nikdo si je do skupiny nepřál a Italové by určitě byli přijatelnější," přiznával s úsměvem po losu Nedvěd.

„Němci jsou největším adeptem na vítězství. Všechny jejich mládežnické reprezentace dosahují skvělých výsledků, ale podle mého je fajn, že se s nimi poměříme už ve skupině. Na naší straně bude velkým faktorem motivace. Pořádání šampionátu do jednadvaceti let je fantastickou událostí. Pro hráče i trenéry skýtá obrovskou šanci ukázat Evropě, že jsme schopní hrát vynikající fotbal," prohlásil Nedvěd.

Je přesvědčený, že i přes dosavadní bídné výsledky českého týmu v přípravě, bude tým trenéra Dovalila na šampionátu konkurenceschopný. „Český fotbal má dostatek talentů. Navíc absence kvalifikačních bitev výkonnost zkresluje. Mnohdy se v minulosti stalo, že přátelské zápasy některým mužstvům nevyšly, následně však souhra klapala a výsledky byly skvělé," přemítal Nedvěd.

Italy pošleme v semifinále domů, smál se Nedvěd

Zatím nemá jasno, jaká přesně bude jeho funkce v pozici ambasadora. „Ještě se o náplni mé činnosti budeme bavit. Každopádně chci vidět hodně zápasů," pronesl Nedvěd.

I kdyby se na šampionátu nepodílel v roli ambasadora, nenechal by si duely ujít z pozice muže působícího ve vedení slavného Juventusu Turín. „Turnaj je nesmírně zajímavý pro všechny kluby Evropy. Šampionát je odrazovým můstkem pro zúčastněné hráče. Už dávno přece neplatí, že jde o turnaj neznámých mladíků, ale o bitvy hráčů, kteří už jsou hvězdami svých klubů a brzy budou evropskými superstar," přemítal Nedvěd.

Míní, že nadcházející dva přátelské zápasy Dovalilova výběru s Dánskem a Německem nejsou zrovna šťastnou volbou. „Není podle mého dobře, že se utkáme s protivníky ze skupiny," přemítal Nedvěd, jenž každopádně věří v medailové umístění českého týmu. „V semifinále narazíme na Italy. A pošleme je domů," usmál se borec, pro něhož je Itálie už dlouhá léta domovem. „Samozřejmě budu v případné přímé konfrontaci fandit Česku," ujistil.

Postoupí čeští fotbalisté na ME 2015 hráčů do 21 let do semifinále?
Ano
72,9 %
Ne
27,1 %
Celkem hlasovalo 7049 čtenářů.

Reklama