Hlavní obsah

Dovalil přišel o Brabce s Kubistou, povolal Takácse

Fotbalové reprezentační áčko přišlo Váchu s Limberským, ale také výběr do jedenadvaceti let trápí zranění. Už na pondělním srazu chyběl Martin Frýdek a ne zcela fit přijelo několik hráčů. U Jakuba Brabce a Vojtěcha Kubisty se ukázalo, že zranění jsou takového rázu, že hráčům nedovolí pokračovat v přípravě na zápasy s Dánskem a Německem. V týmu je nahradí teplický Laco Takács.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec během přátelského utkání s Itálií.

Článek

Brabec i Kubista už zamířili ke svým klubům. A trenér Jakub Dovalil tak musel řešit, koho povolat. Situaci mu navíc ztěžuje i to, že ve stejném termínu hraje na turnaji na Kypru výběr do dvaceti let. „Máme omezené možnosti, proto jsme povolali jen jednoho nového hráče. Je jím Laco Takács, který se dobře ukazuje v sestavě Teplic v Synot lize," upřesnil Dovalil pro fotbal.cz.

Takács je pochopitelně v jedenadvacítce nováčkem. Oslavil letos v červenci teprve osmnáct let, v reprezentaci oblékl zatím třináctkrát dres výběru do osmnácti let a šest startů si letos na podzim připsal v devatenáctce, se kterou v říjnu sehrál i základní skupinu kvalifikace. Tým postoupil a Takács hrál vždy celý zápas. V úterý už se zapojil do dopoledního tréninku na hřišti v Uhříněvsi.

Zápas s Dánskem, soupeřem českého týmu ve skupině na evropském šampionátu v příštím roce, se hraje v pátek od 17:00 ve vršovickém Ďolíčku. Dánové nominovali nejsilnější sestavu, včetně kapitána Lasse Christensena, záložníka londýnského Fulhamu a obránce Andrease Christensena, který je považován za jednoho z největších talentů v Chelsea.

Reklama

Související témata: