Hlavní obsah

Česko - Dánsko 2:2Debutant Takács zachránil při Dovalilově jubileu remízu

Poučná generálka na velkou premiéru. Právě s Dánskem zahájí čeští fotbalisté do 21 let v příštím roce 17. června mistrovství Evropy na domácí půdě. A rozhodně budou potřebovat lepší vstup, než remízu 2:2, kterou s dánským soupeřem zachránil Takács až v závěru přátelského utkání ve vršovickém Ďolíčku. Trenér Jakub Dovalil prožil jubilejní 50. zápas u týmu. Gólem pak oslavil návrat útočník Václav Kadlec, další tutovky však zahodil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Václav Kadlec (vpředu) a dánský obránce Andreas Christensen během přátelského utkání v Praze.

Článek
Fotogalerie

Kdyby mělo malé EURO začít stejně jako vršovická příprava, pak aby kouče Dovalila omývali. Druhá minuta, první standardka soupeře, a hned první inkasovaný gól. Hlavičkující Jonsson měl ve vápně tolik místa, že musel domácím za velkorysost poděkovat.

Již o dvě minuty později mohl vyrovnat Kadlec, ale na brankáře si ještě nepřišel. Velký návrat oslavil až v 18. minutě, kdy gólovou dorážkou završil velký závar ve vápně Dánů. Tutovku měl sice i stoper Baránek, ale do vedení šli ještě do přestávky znovu hosté - Andersen se z dálky trefil přesně. V závěru poločasu Hanousek se Zmrhalem přichystali již třetí velkou šanci Kadlecovi, ale ten pohořel na brankáři Jensenovi.

Druhý poločas už tolik šancí nepřinášel. Deset minut před koncem brankář Koubek lapil Falkovu střelu, takže naděje na vyrovnání žila dál. Minutu před koncem ji naplnil osmnáctiletý Takács, který při své premiéře v jedenadvacítce přesnou střelou odvrátil porážku. "Parádní start, v jaký jsem ani nedoufal. Měl jsem při zakončení i štěstí, ale to k tomu patří. Jinak zápas ukázal, že premiéra s Dány bude na turnaji hodně těžká," poukázal úspěšný střelec Laco Takács.

"Výsledek je pro nás lepší než výkon. Takács měl hned v premiéře dobrý start. Byl to těžký zápas, první ostrý v přípravě na šampionát. Dánové do první půle nasadili slabší sestavu, po přestávce už měli hráčů, kteří zvládli baráž, víc. Byli lepší na míči, nám chyběl šmrnc a větší agresivita. Jsem proto rád za remízu, kluci se vydali na maximum," zhodnotil trenér Jakub Dovalil.

Dalšími soupeři českého týmu ve skupině ME budou Srbsko a Německo.

Přípravný zápas fotbalistů do 21 let:
Česká republika - Dánsko 2:2 (1:2)
Branky: 18. Kadlec, 89. Takács - 2. Jonsson, 37. Andersen. Rozhodčí: Vnuk - Weiss, Vorel (všichni Slovensko). ŽK: Baránek, Krmenčík - Poulsen. Diváci: 1923.
Sestava ČR: Koubek - Kalas (85. Holeš), Baránek, Kysela, Hanousek - Petrák, Zmrhal - Skalák (60. Přikryl), Houska (75. Takács), Holzer (75. Krmenčík) - Kadlec. Trenér Dovalil.

Reklama

Související témata: