Hlavní obsah

Kadlec střílí podle Lafaty a přesně ví, jak se cítí Rosický

Praha

Dvacet měsíců v mužstvu chyběl, teď se do fotbalové reprezentace do 21 let zase vrátil. V přípravném duelu s Dánskem (2:2) jeden gól dal, ale tři další velké šance spálil. Útočník Václav Kadec tak byl ve vršovickém Ďolíčku poněkud rozpolcený. „Remízu bereme. Dánové byli lepší, víc drželi míč a hráli fotbal, zatímco my jsme spíš běhali,“ uznává hráč bundesligového Frankfurtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Václav Kadlec.

Článek
Fotogalerie

Ve Frankfurtu v poslední době moc nenastupujete. Jak jste se na hřišti cítil?

Fyzicky nebyl žádný problém. Ve Frankfurtu kluci, kteří nehrají, trénují hodně dobře. Ale bral bych ještě větší jistotu na míči. Tomáš Rosický nedávno říkal, že cítí, že je přínosem pro tým, ale při větší zápasové praxi by to bylo ještě lepší. Úplně se s jeho slovy ztotožňuji.

Čekají se od vás góly. A jeden jste také dal.

Po rohovém kopu hlavičkoval Bimbo (Ondřej Petrák) do břevna a míč se odrazil ke mně. Stačilo ho jen trknout do brány. Stál jsem ve správný čas na správném místě.

Tři další tutovky jste ale spálil, že?

Je to tak. Při první hlavičce jsem poslechl Davida Lafatu, který mi ve Spartě vždycky radil, ať se to snažím tlačit dolů. Gólman to bohužel se štěstím vyrazil. Z další šance jsem mohl uklízet míč do prázdné brány, ale překvapilo mě, že ke mně vůbec prošel. Do třetice jsem pak trefil přímo gólmana.

Takže celkový dojem?

Určitě jsem mohl přidat aspoň jeden další gól. První pro mě byl vzpruhou a cítil jsem se dobře. Věřil jsem, že se ještě trefím. Pak bychom vedli 2:1 a zápas mohl vypadat trochu jinak.

Dvacet měsíců jste s lvíčaty nebyl, mezi tím si zahrál i za áčko. Jak se po návratu změnila vaše pozice v týmu?

Začínal jsem tady se staršími kluky a moc toho nenamluvil. Teď se snažím, aby se to otočilo. Chci, aby mě bylo v kabině slyšet a vzít to trochu na sebe.

Dánové budou v červnu prvním soupeřem českého týmu na domácím evropském šampionátu. Jaký to bude soupeř?

Těžký, ale s tím jsme počítali. A to ještě nasadili dost jiných hráčů, než jaké měli v úspěšné baráži. Na druhou stranu to však zase není nehratelný protivník.

Co ještě budete muset do začátku turnaje zlepšit?

Já bych řekl, že víceméně všechno. Pár věcí máme dobrých, ale také dost špatných. Zatím ale hrajeme jen přáteláky, takže bych z toho nedělal vědu. A do začátku šampionátu zbývá ještě dost času.

Reklama

Související témata: