Hlavní obsah

Hlavičková obluda straší Čechy. Vrátíme se silnější, ujišťuje Hrubesch

Mistr Evropy, vicemistr světa a vítěz Poháru mistrů. A pro svůj styl zakončování nazývaný Hlavičková obluda. Takový byl Horst Hrubesch jako aktivní fotbalista. Z obávaného kanonýra je dnes trenér německé reprezentace do 21 let. Největší favorit červnového mistrovství Evropy v České republice bude třetím soupeřem domácích lvíčat ve skupině. Český tým si otestoval v úterním přípravném duelu, který v pražském Edenu skončil 1:1.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Německý kouč Horst Hrubesch (třetí zleva) nechyběl při nedávném losu ME. Na snímku jsou i (zleva) Rui Jorge (Portugalsko), Jess Thorup (Dánsko), Jakub Dovalil (ČR), Radovan Ćirčić (Srbsko), Luigi Di Biagio (Itálie), Hakan Ericson (Švédsko) a Gareth Southgate (Anglie).

Článek

Jak jste spokojen s pražskou generálkou na vzájemný zápas na mistrovství Evropy?

V prvním poločase jsme začali trochu vlažně a byli za to potrestáni. Ale postupně jsme se do zápasu dostali, ve druhém poločase zrychlili a byli lepší než soupeř. Vyrovnali jsme a gólů mohli dát ještě víc. Náš kompliment patří českému týmu i pořadatelům, kteří zvládli připravit zápas ve složitých podmínkách. Už se sem do Prahy těšíme na mistrovství Evropy.

Jak asi podle vás bude vypadat vzájemný duel na šampionátu?

Budeme se muset připravit na to, že Češi budou hrát hodně kompaktně a zezadu. Pak je problém se tam dostat. Něco podobného jsme museli překonávat již v baráži proti Ukrajině. A s Čechy to asi bude podobné.

Na šampionátu budete o dost silnější, než jste byli v úterní přípravě, že?

Myslím, že určitě. Tentokrát jsme nebyli v Praze kompletní. Máme široký kádr, v kvalifikaci a baráži jsme nasadili třicet hráčů. Jsme silní a máme velký výběr. A pro šampionát budou k dispozici také hráči, kteří už mají zkušenosti z áčka.

Reklama

Související témata: