Hlavní obsah

Lvíčata zahájí boj o olympiádu v Edenu

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let zahájí boj o medaile na domácím mistrovství Evropy 17. června příštího roku duelem s Dánskem v Edenu. Na stadiónu pražské Slavie se bude hrát také finále 30. června. Přesný program šampionátu potvrdila na svých internetových stránkách UEFA.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo reprezentace U21 před utkáním s Itálií - horní řada zleva: Jakub Brabec, Karel Hrubeš, Tomáš Kalas, Jakub Plšek, Jan Malík a Vojtěch Hadaščok, dolní řada zleva: Vladimír Coufal, Tomáš Přikryl, Jan Sýkora, David Houska a Matěj Hanousek.

Článek

Češi se v rámci základní části šampionátu představí v Edenu dvakrát, vedle zahajovacího duelu s Dánskem tam na závěr skupiny A změří síly s favoritem turnaje Německem. Zápas se Srbskem odehrají svěřenci trenéra Jakuba Dovalila v Praze na Letné.

O pořadatelství druhé základní skupiny se podělí Olomouc a Uherské Hradiště. Z obou čtyřčlenných skupin postoupí do semifinále první dva týmy, semifinálové duely pak budou hostit stadióny na Letné a na Hané. Šampionát v České republice vyvrcholí finálovým zápasem v Edenu v úterý 30. června od 20:45.

V obou pražských arénách a v Olomouci se tudíž odehrají čtyři zápasy šampionátu, v Uherském Hradišti pak určitě tři; čtvrtý pouze v případě, že dojde na souboj týmů z třetích příček o místo na olympijských hrách v roce 2016. To se stane v případě, že do semifinále postoupí Anglie, která na hrách startovat nemůže.

Češi nedávno změřili síly v přípravných zápasech na domácí půdě s dvěma soupeři ze své skupiny. S Dánskem remizovali 2:2 a s Německem 1:1.

Program mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v ČR:
Středa 17. června - skupina A:
18:00 ČR - Dánsko (Praha-Eden)
20:45 Německo - Srbsko (Praha-Letná)
Čtvrtek 18. června - skupina B:
18:00 Itálie - Švédsko (Olomouc)
20:45 Anglie - Portugalsko (Uherské Hradiště)
Sobota 20. června - skupina A:
18:00 Srbsko - ČR (Praha-Letná)
20:45 Německo - Dánsko (Praha-Eden)
Neděle 21. června - skupina B:
18:00 Švédsko - Anglie (Olomouc)
20:45 Itálie - Portugalsko (Uherské Hradiště)
Úterý 23. června - skupina A:
20:45 ČR - Německo (Praha-Eden)
20:45 Dánsko - Srbsko (Praha-Letná)
Středa 24. června - skupina B:
20:45 Anglie - Itálie (Olomouc)
20:45 Portugalsko - Švédsko (Uherské Hradiště)
Sobota 27. června - semifinále:
18:00 vítěz skupiny B - druhý ze skupiny A (Olomouc)
21:00 vítěz skupiny A - druhý ze skupiny B (Praha-Letná)
Úterý 30. června:
20:45 finále (Praha-Eden)

Reklama

Související témata: