Hlavní obsah

Trenéra jednadvacítky Škorpila mrzí absence Sivoka

PRAHA

Stejně jako reprezentační fotbalový celek České republiky čeká příští týden přípravný zápas ve Švédsku i výběr fotbalistů do 21 let. Ve středu v 18:00 nastoupí v Jönköpingu svěřenci trenéra Ladislava Škorpila proti stejně starým domácím hráčům a tým na poslední chvíli přišel o kapitána celku Tomáše Sivoka, kterého nominoval do prvního mužstva kouč Karel Brückner.

Článek

"Takovým posunům se nedá bránit, naopak to podporuji. Pro zápas ve Švédsku je to otázka vyzkoušení, pro (kvalifikační) zápas s Rumunskem je to ale větší problém," řekl kouč. V Sivokovi vidí osobnost nejen na trávníku, ale i v kabině. Přivítal by proto, aby Brückner hráče ve Švédsku poslal na hřiště a nenechal jej případně pouze sedět v hledišti nebo i na lavičce náhradníků.

Náhradníka za Sivoka ale zatím nepovolá. "Využijeme ještě víkendu, kdy jsou na programu zápasy druhého kola domácí soutěže, a rozhodnu se v neděli," řekl Škorpil.

Kouč nepovolal k zápasu ve Švédsku Svěrkoše

Kouč nepovolal k zápasu ve Švédsku Svěrkoše, protože ten proti Rumunsku nebude moci nastoupit kvůli trestu za žluté karty, příušnice vyřadily Petrželu, Trojan je po operaci křížových vazů, zraněný je i Švec a hrát nezačal ještě ani Kaufman.

"Problém může ještě nastat v případě Hubníka. V nominaci sice je, ale pokud nebude k dispozici pro ligový zápas Olomouce, tak s ním nebudu moci počítat ani na středu," pokračoval Škorpil.

Nově vyzkoušet se naopak chystá zlínského brankáře Kořínka, minimum herní praxe mají za sebou v poslední době Fořt a Limberský. "První si vyléčil zranění, druhý se vrátil po cestování po Evropě a pokud bude v Plzni hrát, tak není důvod s ním nepočítat," mínil český trenér.

Řada hráčů odešla v létě do zahraničí

Poukázal na to, že řada hráčů odešla v létě do zahraničí, nebyl si však jist, zda to bude pro jeho výběr přínosem. To prý ukáží až příští dny. "Bude záležet, jak rychle se adaptují a zda budou hrát," poukázal na odchody Bednáře do Heart of Midlothian, Dosoudila do Denizlisporu, Mikolandy do West Hamu United a přestup Koláře z Anderlechtu do Stoke City. Poohlíží se už ale i po nových tvářích, v poslední době jej zaujali mladík Suchý ze Slavie, brněnský Holek a Hušek z Jablonce.

Stejně jako trenér prvního mužstva bere Škorpil zápas ve Švédsku především jako přípravu. "Z pohledu toho, co nás pak čeká za čtrnáct dnů, se na to nelze dívat jinak. Zápas v Rumunsku může hodně napovědět. Když uspějeme, tak můžeme s nadhledem dokráčet do baráže, když ne, tak se bude bojovat až do posledního kola," poukázal na důležitost souboje v Rumunsku Škorpil.

Nominace:
Brankáři: Tomáš Grigar (Sparta Praha, 9 zápasů/0 branek), Aleš Kořínek (Tescoma Zlín, 0/0).
Obránci: Radek Dosoudil (Denizlispor, 3/0), Roman Hubník (Sigma Olomouc, 6/0), Michal Kadlec (Sparta Praha, 10/1), Martin Klein (FK Teplice, 9/0), Martin Latka (Slavia Praha, 11/0).
Záložníci: Tomáš Jirsák (FK Teplice, 4/0), Martin Kolář (Stoke City, 7/1), David Limberský (Viktoria Plzeň, 4/0), Lukáš Magera (Baník Ostrava, 9/2), Václav Zapletal (Tescoma Zlín, 1/0).
Útočníci: Roman Bednář (Heart of Midlothian, 1/0), Pavel Fořt (Slavia Praha, 2/1), Petr Mikolanda (West Ham United, 8/2), Michal Papadopulos (Baník Ostrava, 8/1), Emil Rilke (FK Teplice, 3/0).

Reklama