Hlavní obsah

Zraněného Rosického nahradí proti Švédsku Zelenka

DORTMUND

Česká fotbalová reprezentace se bude muset ve středečním přípravném duelu v Göteborgu se Švédskem obejít bez Tomáše Rosického. Čtyřiadvacetiletý záložník Dortmundu má ze sobotního derby se Schalke krevní podlitinu na levé noze a klubový lékař mu nařídil klid. Večer místo něho trenér Karel Brückner nominoval sparťanského záložníka Lukáše Zelenku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Zelenka.

Článek

Fotbalisté Borussie sobotní duel prohráli 1:2, Rosický duel dokončil, ale s potížemi. "Na vnější straně holeně se mi udělala zhmožděnina ve tvaru pěsti, po zápase mi z ní lékař vytáhl krev. Jenže nepodařilo se odstranit všechnu a ta se prý musí vstřebat, kvůli čemuž mám až do čtvrtečního tréninku nařízen naprostý klid," upřesnil fotbalista pro ČTK závažnost zranění.

Není prý ani jisté, zda stačí nejbližší víkendový zápas. "Ale byl jsem ujištěn, že pak už by se to mělo dát dohromady. Na kvalifikační zápasy s Rumunskem bych měl být v pořádku," doufá reprezentační záložník. Místo něj na pondělní sraz dorazí Lukáš Zelenka, pro něhož to bude druhá možnost předvést své umění v národním týmu. Premiéru si odbyl v červnovém kvalifikačním duelu s Makedonií.

Zelenka se stal už druhým dodatečně nominovaným reprezentantem. Už odpoledne nahradil kouč zraněného sparťana Tomáše Sivoka jeho klubovým spoluhráčem Zdeňkem Pospěchem. Změny ČTK oznámil mluvčí mužstva Lukáš Tuček.

Reklama