Hlavní obsah

Švédští fotbalisté jsou kompletní, nastoupit má i Ljungberg

GÖTEBORG (Švédsko)

Všichni švédští fotbalisté nominovaní na přípravné utkání proti České republice jsou podle posledních zpráv v pořádku. Ve středu večer v Göteborgu by tak měli nastoupit i barcelonský útočník Henrik Larsson a Fredrik Ljungberg z Arsenalu, který v pondělí netrénoval kvůli zranění nohy, ale lékaři jsou v jeho případě optimističtí.

Foto: REUTERS

Za Švédsko by měl nastoupit i útočník Arsenalu Fredrik Ljungberg.

Článek

Jako poslední do Göteborgu dorazil v pondělí večer Zlatan Ibrahimovic z Juventusu Turín. Největší pozornost novinářů se ale od počátku reprezentačního srazu točila kolem Larssona, který se po zranění do týmu vrací. Útočník Barcelony se nechal slyšet, že by rád odehrál celých 90 minut. Fyzicky se cítí velmi dobře, neví jen, jaká bude jeho herní forma. "Velký zápas jsem už dlouho nehrál," řekl Larsson.

Jak dopadne přátelské utkání Švédsko - Česko?
Tipujte v anketě na konci článku!

Trenéra Larse Lagerbäcka Larssonův návrat do mužstva velmi potěšil. "Henrik je univerzálním hráčem, který může nastoupit prakticky všude. Potěšitelné je i to, že se Ibrahimovic v Juventusu vyvíjí podobným směrem," řekl Lagerbäck. "Máme dost hráčů, kteří dokáží být v útoku nebezpeční. Patří k nim i naše nejostřejší zbraň Fredrik Ljungberg a s ním Wilhelmsson, Allbäck a Rosenberg. Pokud jde o sílu útoku, má podle mého vůbec nejširší základnu, jakou švédský reprezentační fotbal pamatuje."

Hrát by měl i Ljungberg, který už na rozdíl od Larssona svou ligovou sezonu zahájil o víkendu v Arsenalu. V utkání prvního kola si ale zranil nohu a nad jeho středečním startem stále visí otazník. Lékaři "Tří korunek" doufají, že ve středu už bude vše v pořádku, v pondělí však Ljungbergovi trénink zakázali.

Švédové chtějí během zápasu vystřídat co nejvíc hráčů. Pro severský tým je středeční duel proti Česku poslední přípravou před čtveřicí důležitých podzimních kvalifikačních utkání. Na počátku září se Švédové doma střetnou s Bulhary a venku s Maďarskem, v říjnu pak budou následovat zápasy v Chorvatsku a doma s Islandem.

Reklama

Související témata: