Hlavní obsah

Ujfaluši věří v lepší časy Fiorentiny

Karel FeltPrávo

Obránce AC Fiorentina Tomáš Ujfaluši přišel na reprezentační sraz s rašícím plnovousem, který mu dodává bojovnějšího vzezření. "To jen tak," praví s úsměvem čerstvý otec, který si ale rodičovských radostí a strastí zatím moc neužil.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši při srazu fotbalové reprezentace před přátelským utkáním ve Švédsku.

Článek

"Nemohu o plnění rodičovské role ani mluvit. Zatím jsem manželku s dcerou viděl jen dvakrát. Pořád jsme s Fiorentinou někde na soustředění a děvčata jsou doma u rodičů. Dokud nezačne Serie A, zůstanou v Česku. Teprve potom je přivezu a začnou mi ty správné rodičovské povinnosti včetně přebalování. Už se na ně moc těším," říkal s přáním v hlase, aby to bylo co nejdříve.

Fiorentina se v minulé sezóně zachraňovala. Tohle by ji v té nadcházející potkat nemělo, tvrdil sebejistě její střední obránce: "Příprava je velice kvalitní. Mužstvo se výrazně změnilo, přišlo hodně dobrých fotbalistů a s nimi i nový trenér Parandelli. Přivedl si i nový realizační tým. Trénujeme hodně, což mi vyhovuje. Děláme různé věci, které po nás kouč požaduje z tréninku hned přenést do zápasů, byť zatím přípravných. S tímhle mužstvem určitě nebudeme hrát o záchranu. Věřím, že to bude mnohem lepší. Hrajeme dobrý fotbal, minulá sezóna se opakovat nebude."

Dnes hostí oslabený český tým podobně oslabení Švédové. I v této situaci hledal Ujfaluši pozitiva. "Jsme oslabení, ale na druhou stranu může trenér zkusit nové varianty, další hráče, a máme k tomu opravdu silného protivníka, navíc na jeho trávníku. To může být jen ku prospěchu věci. Naše obrana bude mít v novém složení hodně práce, protože Švédové jsou ofenzívně ladění, ale pořádná prověrka nám jen prospěje," zdůraznil obránce, jemuž začíná být Florencie malá a zajímají se o něj přední evropské týmy. "To mě teď nechává klidným," odmítl spekulace o přestupu.

Když přišla řeč na Pavla Nedvěda, nehledal odpověď nijak dlouho: "Pavel je teď zraněný, ale nemělo by to být nic vážného. Co se týká reprezentace, on sám nejlépe ví, jak to dopadne. Je to tak kvalitní fotbalista, že mužstvu dokáže pomoci kdykoliv. I kdyby se měl vrátit až třeba na mistrovství světa, nikdo neřekne ne, to není jen můj názor. To je ale jen teorie. Tohle Pavel neudělá. Když se vrátí, tak určitě dřív."

Reklama