Hlavní obsah

Kadeřábek a spol. v roli Ježíšků. Reprezentanti rozváželi dárky začínajícím fotbalistům

Pavel Kadeřábek, Václav Pilař, Filip Novák či David Limberský. Fotbaloví reprezentanti se na chvíli změnili v Ježíšky a rozdávali mladým fotbalistům a fotbalistkám dárky od Fotbalové asociace České republiky. Přes pět a půl tisíce dětí našlo pod vánočním stromečkem fotbalové vybavení.

Můj první gól

 
Článek

„Část fotbalových balíčků jsme rozeslali poštou a zbývající jsme za pomoci českých reprezentantů dopravili přímo do rukou vybraných dětí na místa po celé České republice," řekl Ondřej Lípa, tiskový mluvčí reprezentace, který doprovázel hráče na cestách k dětem.

Míč, dres, taška, láhev na pití, plakát reprezentace, kartička patrona projektu Tomáše Rosického a tzv. certifikát mladého fotbalisty, to vše rozzářilo tváře tisíců dětí po celé České republice.

„Bylo skvělé vidět tu dětskou radost v Kristiánových očích, sám jsem si to užil," vyjádřil pocity z role Ježíška Pavel Kadeřábek, který zamířil k rodině do pražských Ďáblic. Další balíčky předal Václav Pilař v Pardubicích, Filip Novák v Přerově či David Limberský v Kladrubech.

„V rámci projektu Můj první gól chceme usnadnit začátky mladým fotbalistům a fotbalistkám. Právě fotbalový balíček by jim měl dát do začátků potřebné vybavení a rodičům ušetřit prvotní náklady. V roce 2014 jsme jich rozdali 5675 a další rozdáme i v novém roce," poukázal Miroslav Pelta, předseda FAČR, že akce tímto nekončí.

Rodiče dětí, jež jsou registrovanými členy FAČR a ročníku narození 2007, se o fotbalový balíček mohou přihlásit do konce letošní sezóny na www.mujprvnigol.cz.

Reklama

Související témata: