Hlavní obsah

Povinně jsem trénoval na Vánoce i o Silvestru, vyprávěl obránce Fenerbahce Kadlec

Istanbul/Praha

Poprvé trávil Vánoce a konec roku mimo domov. V bundeslize i loni v Turecku bylo na konci roku volno. Teď zvolilo vedení tureckého fotbalu anglický model, kdy se hraje každé tři až čtyři dny liga nebo pohár. Michal Kadlec si tak poprvé v rámci pracovních povinností zatrénoval na Štědrý den a Silvestra a s nejbližšími byl ve spojení prostřednictvím videohovorů...

Foto: Vlastimil Vacek

Obránce Michal Kadlec

Článek

Poprvé jste strávil Vánoce a konec roku kvůli fotbalu mimo domov. Jak jste se sžil s tureckou novinkou, kopírující anglický model?

Nikdy jsem mezi svátky nehrál. Je to náročné. Nejzvláštnější pro mne bylo, že jsem trénoval na Štědrý den i na Silvestra. A to jsme hráli 23. prosince pohár doma s druholigovým Altinordem 1:1 a hned 27. prosince ligu s Mersinem 1:0. Program je opravdu hodně nahuštěný. Další pohárový zápas jsme měli hrát 30. prosince v Izmiru s Altinordem, ale nakonec byl odložen kvůli vytrvalým dešťům, které tu vystřídali vánoční sníh. Při tom jsme se už den předem připravovali přímo v Izmiru a nakonec to byl zbytečný výlet.

Turecký pohár se hraje podle nového formátu?

Přesně tak, dvaatřicet týmů je rozděleno do čtyřčlenných skupin, pak bude na programu vyřazovací fáze.

V Turecku se bude hrát fotbal bez přestávky?

Naštěstí ne. V sobotu se dohrává vlastně podzimní část, doma hrajeme s Basaksehirem. Pak budeme mít týden volno a znovu se vrátíme do přípravy. Nanovo to začne už 23. ledna, a zase to bude liga a za tři dny pohár.

Užil jste si alespoň Vánoce?

V rámci možností ano. Udělal jsem si bramborový salát, místo kapra jsem si připravil lososa, nechyběl ani stromeček.

Mluvíte v jednotném čísle, jako byste trávil Štědrý večer v Istanbulu sám...

Jsem teď v Turecku sám. S nejbližšími jsem byl ve spojení prostřednictvím videorozhovoru přes FaceTime. Večeřeli jsme ve stejnou dobu a povídali si. Druhý den to samé. Vánoce v přímém přenosu, dá se říct.

Potkali jste se s Tomášem Sivokem?

O Vánocích ne. On je zraněný, má tu rodinu, nechtěl jsem je rušit. Také toho volného času moc nemá.

Týden volna strávíte v Turecku?

Kdepak! Poletím domů k nejbližším. Už se moc těším.

Reklama