Hlavní obsah

Nedvěd se možná proti Rumunsku vrátí k reprezentaci

PRAHA

Už brzy se možná k české fotbalové reprezentaci vrátí její bývalý kapitán Pavel Nedvěd. Záložník Juventusu Turín bude zřejmě k dispozici trenéru Karlu Brücknerovi na kvalifikační bitvu v Rumunsku. "Jsem rozhodnutý, ale první se to dozví trenér Brückner. Jistě pochopíte, že tak závažné rozhodnutí nemohu prozradit dřív sdělovacím prostředkům," řekl Nedvěd deníku Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Objeví se Pavel Nedvěd znovu v reprezentačním dresu?

Článek

"Kotník mě stále pobolívá, ale já už jsem smířený s tím, že s mým zdravím to lepší nebude. Hlavní je, že s tím mohu hrát. O víkendu jsem vydržel sto dvacet minut v Superpoháru proti Interu Milán. Uvidím ještě, jak na tom budu po víkendu," uvedl Nedvěd. Samozřejmě stát se může cokoliv.

Vrátí se Nedvěd ještě do konce roku do reprezentace?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Z Nedvědových slov se však dala spíš vytušit kladná odpověď. Konečně sám už několikrát řekl, že pokud se rozhodne kladně, bude to ještě na podzim. V Rumunsku by mužstvu začátkem září určitě pomohl. Otázkou je, zda bude Nedvědova přítomnost na trávníku tak nutná ve druhém zápase zářijové kvalifikační série v Olomouci proti Arménii, ale to je spíš otázka hráčovy domluvy s trenérem.

Budou také další

Také Marek Jankulovski, který v létě přestoupil z Udine do AC Milán, už bude k dispozici. Zlomená lýtková kost se zahojila a opora obrany už nastupuje v dresu slavného klubu a dokonce na místě levého obránce. "Už jsem odehrál tři poločasy. Noha je v pořádku, necítím ani žádný ostych v osobních soubojích. Pokud mě trenér Brückner povolá, přijedu," řekl Právu Jankulovski.

Zraněné lýtko vystavilo stop i Tomáši Rosickému. "Dostal jsem ránu do místa hned vedle holení kosti. Už je to dobré, o víkendu budu hrát ligu," zněla optimistická slova tvůrce hry Dortmundu i reprezentace. Jeho dirigentské schopnosti ve Švédsku národnímu týmu viditelně chyběly.

"V Göteborgu jsem si zranil sval. V lize proti Monaku jsem šel na lavičku jen proto, kdyby se něco stalo, hrát jsem podle domluvy s trenérem neměl. Jenže pak se nám zranil hráč a já musel na poslední minuty na trávník. Vydržel jsem to. Už o víkendu bych měl normálně hrát, jsem v pořádku a věřím, že mě nic nepotká," přiznal Vladimír Šmicer.

Lokvenc s otazníkem

Také vysoký útočník Vratislav Lokvenc chyběl Salcburku a reprezentaci kvůli zranění. "Na tréninku jsem dostal ránu do kolena a pak jsem několik týdnů nemohl hrát, protože mi z něj tahali vodu. Naposledy v neděli. Už se cítím podstatně lépe a středa rozhodne, jak na tom budu. S trenérem Brücknerem jsme domluveni, že mi zavolá. Když se budu cítit dobře a povolá mě, přijedu. Do zápasu s Rumuny zbývá ještě čtrnáct dní," řekl už o víkendu Právu Lokvenc. Na marodce však zůstávají Jaroslav Plašil a Martin Jiránek.

Na Milanu Barošovi a Tomáši Galáskovi bylo ve Švédsku znát, že v klubech nehrají. Pokud se situace změní, mělo by se to projevit kladně na jejich formě. Navíc Brückner bude mít týden na to, aby dal hráče dohromady, což on umí. Lze si jen přát, aby se nikdo další nezranil a Nedvědova odpověď byla skutečně kladná. Nominaci na dvojzápas s Rumunskem (3. 9. v Bukurešti) a Arménií (7. 9. v Olomouci) oznámí trenér Brückner ve čtvrtek.

Reklama