Hlavní obsah

Z jednadvacítky vypadl zraněný Švec, otazník visí i nad Latkou

SLANÝ (Kladensko)

Bez obránce pražské Slavie Michala Švece se bude muset obejít česká fotbalová reprezentace do jednadvaceti let v blížících se zápasech evropské kvalifikace v Rumunsku a s Arménií. Švec si totiž minulou středu při duelu předkola Ligy mistrů s Anderlechtem Brusel poranil kotník a nohu má na dva týdny v sádře.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Fotbalovou jednadvacítku čeká kvalifikace na ME - archivní foto.

Článek

Nejistý je i start Švecova spoluhráče ze Slavie Martina Latky, kterého zase trápí přitahovač třísla.

Trenér Ladislav Škorpil zatím o povolání náhrady neuvažuje. "Bez Švece bychom měli k dispozici osmnáct hráčů, což by bylo dostačující. Kdyby ale vypadl Latka, museli bychom to už nějak řešit," řekl v úterý Škorpil.

Kouč ale doufá v to, že Latka bude do sobotního duelu v Rumunsku v pořádku. "Nyní se podrobí intenzivní rehabilitaci, starají se o něj lidé ze Slavie i doktor reprezentace Novák s fyzioterapeutem Mahrem. Mám informace, že by to s Latkou nakonec mělo dopadnout dobře," dodal Škorpil.

Do Slaného, kde měla jednadvacítka dnes v poledne sraz, dorazilo bez zdravotních potíží zbývajících sedmnáct nominovaných hráčů. Ti si dnes odpoledne na hřišti místního klubu poprvé zatrénovali, ve středu a ve čtvrtek se zde budou připravovat dvoufázově.

V pátek výprava odletí do Rumunska, o den později ji čeká utkání s domácím výběrem. Příští středu bude Škorpilův tým hostit v Uherském Hradišti Arménii.

Reklama

Související témata: