Hlavní obsah

Jankulovski se už po zranění cítí naprosto v pořádku

PRAHA

V naprostém pořádku se po zranění z konce minulé sezony cítí v současné době fotbalový obránce Marek Jankulovski. Do reprezentace se vrací poprvé od března; chyběl v obou červnových kvalifikačních zápasech a v srpnové přípravě proti Švédsku. Od svého posledního reprezentačního startu zato stačil změnit dres, když z provinčního Udine přestoupil do velkoklubu AC Milán.

Foto: archiv

Marek Jankulovski

Článek

"Jsem již v pořádku a pohodě. Přestoupil jsem do jednoho z nejlepších klubů na světě, o místo v sestavě se tam poperu," řekl novinářům v dejvickém hotelu Praha Jankulovski. Má totiž trochu obavy o místo v základní sestavě milánského týmu. "Je to zcela něco jiného než v Udine. Bude těžké se v základu prosadit, do tréninků budu muset dát vše, musím ukázat, že na to mám," dodal jednačtyřicetinásobný reprezentant.

Trenér Carlo Ancelotti s ním prý počítá na levou stranu hřiště. "Zatím jsem odehrál čtyři poločasy na levé straně obrany. To měl vyhrazeno Maldini, ale ten chce nyní hrát na místě stopera a vedle něj se mohu mnoha věcem jen přiučit," řekl český fotbalista, kterého prý spoluhráči i příznivci přijali v Miláně velmi dobře.

Všichni očekávají jen vítězství

"Zájem je tam o fotbal obrovský a to s sebou přináší určitě větší tlak. Všichni očekávají jen samá vítězství," řekl s tím, že po víkendové remíze v úvodním kole v Ascoli zvládlo v klubu a mezi příznivci velké zklamání. "Myslím, že zápas se neměl ani hrát. Pršelo, hřiště bylo pod vodou a smazala se naše technika a větší fotbalová kvalita," líčil Jankulovski, který nastoupil na posledních pět minut zápasu.

Nadcházející souboj kvalifikace o MS proti Rumunsku považuje český obránce za jeden z nejdůležitějších. Soupeř je papírově stále ve hře o druhé místo a pro úspěch podle něj udělá vše. "Čeká nás bouřlivé prostředí, plný stadion, rozhodně moc těžký zápas," tuší Jankulovski. Rád by z následujícího dvojzápasu vyšel s šestibodovým ziskem. "To by nám zajistilo před rozhodujícím soubojem s Nizozemskem pozici, při níž bychom měli vše ve svých rukou. Minimálně čtyři body však potřebujeme získat určitě," řekl.

Forma po zranění je dobrá

Formu po zranění prý má jedna z opor Brücknerova výběru dobrou. "Vynechal jsem v závěru minulé sezony jen dva zápasy a pár přátelských soubojů. Od začátku července trénuji, od prvního srpna naplno s týmem. Zápasové manko ani necítím, ale formu určitě tak dobrou jako v závěru minulé sezony ještě nemám," uznal Jankulovski.

Za jeho absence české obrana dost inkasovala, to by teď rád změnil. "Nejdůležitější bude neinkasovat, protože v útoku máme velkou sílu. Nějaké branky určitě dáme. Máme dost dlouhou dobu na maximální koncentraci," řekl Jankulovski. Poznamenal, že série přestupů reprezentantů může mít vliv na hru týmu. "Ale soutěže se už hrají a kluci jsou rozehraní, takže by se to nemělo tolik projevit," uzavřel.

Reklama