Hlavní obsah

Brückner složil poklonu soupeři, byl prý lepší

KONSTANCA (Rumunsko)

Vítězství Rumunska bylo podle trenéra Karla Brücknera naprosto zasloužené, protože soupeř byl chytřejší a hlavně efektivnější. Tým českých fotbalistů podle něj propadl především po stranách hřiště, odkud přišly největší šance a především oba góly.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Karel Brückner

Článek

Brückner řekl, že domácím se dařily kombinace, jako obvykle. "My jsme o jejich přednostech věděli, ale nestačili jsme to stejně pohlídat," prohlásil kouč po prohře 0:2 v kvalifikaci pro mistrovství světa a upozornil, že především domácí miláček Mutu byl strůjcem úspěchu.

Velké ztráty postihly národní tým před zápasem, další během něho. "Zraněni jsou Jankulovski, Bolf, problémy mají i Polák a Baroš," povzdychl si kouč, který v neděli povolá další náhradníky. "Jména ale ještě neoznámíme, potřebujeme se tím trochu probrat," doplnil. Vážný je stav především u Jankulovského, kterého trápí nedávno operovaný kotník.

I po dnešním zápase ale mají Brücknerovi svěřenci všechny trumfy v ruce. "Rumunsko se trochu vrátilo do hry a z prvního místa už zřejmě nepostoupíme. Další dvě možnosti ale máme ve svých rukou," řekl kouč.

Nejvíce faulovaným hráčem tradičně Koller

Tradičně nejvíce faulovaným hráčem byl Jan Koller, podle něhož chybělo i trochu štěstí. "Jim tam spadlo všechno, zatímco nám to létá stále do tyčí a mimo. Ale nesmíme dát hlavu dolů a znervóznit. Pokud budeme dál hrát svoji hru, můžeme se nakonec radovat my a ne dnešní soupeř," burcoval útočník své spoluhráče před závěrečnými třemi zápasy.

Těžká premiéra čekala Tomáše Sivoka, který se až v poledne dozvěděl, že bude hrát. "Byl jsem nervózní, to je jasný, ale brzy to ze mě na hřišti spadlo. Jenže co to je za premiéru, když jsme prohráli," smutnil benjamínek.

Brankář Petr Čech mínil, že se stále opakují góly, které jsou i trochu náhodné. "Vždy se tam dostane nějaká teč, která změní směr střely, nebo přihrávky. Točíme se stále v kruhu, z kterého nemůžeme ven," krčil rameny brankář, který si zase moc nezachytal, přesto dvakrát inkasoval.

Trenér Rumunů Victor Piturca mohl být pyšný na dnešní výkon svých svěřenců. "Odehráli jsme skvělý zápas, určitě jeden z nejlepších za poslední roky," pátral v paměti. "O to víc mě teď mrzí body, které jsme předtím v kvalifikaci ztratili," dodal.

Reklama