Hlavní obsah

Fotbalovou reprezentaci doplní na Arménii záložník Zelenka

OLOMOUC

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner povolal do týmu pro středeční zápas kvalifikace mistrovství světa sparťanského záložníka Lukáše Zelenku. Stále je totiž nejisté, zda do olomouckého duelu proti Arménii bude moci zasáhnout zraněný Tomáš Rosický.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Lukáš Zelenka se přidá k reprezentaci před duelem s Arménií.

Článek

Zelenka se na Hanou přesune během dnešního dopoledne. "Právě jste mě zastihli na Spartě, balím si všechny věci a za chvíli vyrážíme do Olomouce. Povezou mě děvčata ze svazu," řekl sparťanský špílmachr, který se může v Olomouci dočkat třetího reprezentačního startu. Debutoval v červnovém duelu s Makedonií, podruhé se objevil na trávníku nedávno ve Švédsku.

S nominací na kvalifikační zápas už příliš nepočítal. "Věděl jsem samozřejmě z médií, že Tomáš má zdravotní problémy a že figuruji v širší nominaci jako náhradník, ale přesto mě ranní telefonát z Olomouce překvapil," prohlásil pětadvacetiletý fotbalista, který právě vedle Rosického fotbalově vyrůstal. Na Letné spolu hrávali v mládežnických týmech.

Po Zelenkově příjezdu bude mít trenér Brückner k dispozici 20 hráčů. Z týmu už vypadli zranění Petr Čech a Marek Jankulovski, ale těsně před sobotním duelem v Rumunsku byl z jednadvacítky povolán Zelenkův klubový spoluhráč Tomáš Sivok. V současném národním týmu tak bude už pět hráčů Sparty Praha.

Reklama