Hlavní obsah

Start Rosického proti Arménii je nejistý

Karel FeltPrávo

Vítězství nad Armény, pokud možno co nejvyšším rozdílem, to je cíl, s nímž jdou čeští fotbalisté do středečního kvalifikačního duelu. Pouze tři body udrží teoretickou naději na první místo, ale především dají velkou šanci na druhou příčku v 1. skupině a baráž. Olomouc by ráda viděla podobnou kanonádu jako v červnu Liberec a Teplice.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Utkání na Andrově stadiónu začíná v 17.30 h. a jako hlavní ho řídí Švéd Hansson. Zápas přímo vysílá TV Galaxie, TV Nova zařadila záznam na půlnoc...

Galásek se vrací

"Do svých klubů už odjeli Čech a Jankulovski. Dalším hráčem, který téměř na sto procent nebude hrát, je René Bolf. O ostatních, kteří mají četné šrámy z Rumunska, se rozhodne až ve středu. To platí hlavně o Tomáši Rosickém," řekl trenér české reprezentace Karel Brückner.

K dispozici by naopak měl mít kapitána Tomáše Galáska, který v Rumunsku nehrál pro zranění. "Už se cítím dobře," glosoval svůj zdravotní stav Galásek. Brückner navíc včera dodatečně nominoval do mužstva záložníka Sparty Lukáše Zelenku. "Už jsem s nominací moc nepočítal, i když jsem věděl, že Tomáš Rosický má zdravotní problémy. Povolán jsem byl v úterý ráno. Hned jsem vyrazil na Spartu pro věci a ujížděl do Olomouce," říkal Zelenka.

"Povolal jsem ho pro krizovou situaci, kdyby bylo třeba v závěru zvrátit výsledek. Umí rozvrátit obranu, na to je nejlepší u nás. Věřím ale, že k téhle situaci nedojde," vysvětlil kouč. K slabé formě některých hráčů jen konstatoval: "S tím si musíme poradit."

Dát rychle gól

Soupeře, kterého by měli přejet, sledovali reprezentanti na videu, navíc mohou čerpat zkušenosti z prvního vzájemného zápasu, kdy v Jerevanu vyhráli 3:0. "Je to velice nepříjemný soupeř, dokud nedostane gól. Musíme ho proto dát co nejdřív. Měli bychom využít křídelní prostory a standardní situace," uvažoval Galásek.

Už dlouho neměl Brückner tolik otazníků kolem sestavy. "Variant je hodně, bude záležet na tom, co budeme chtít hrát, jak zápas začne a jak se bude vyvíjet. Zvažuji i Skácela do obrany a jiné rozestavení," naznačil Brückner svoje záměry. Možná je varianta se čtyřmi obránci, ale podle tréninku to vypadalo na hru se třemi a pětičlennou zálohou. Galásek by se mohl objevit uprostřed obrany nebo středové řady.

Zdržení při vyřizování víz

Arméni v sobotu dlouho vzdorovali pod vedením nového nizozemského kouče Henka Wismana jeho krajanům, ale po prohře 0:1 se propadli na dno tabulky. Náladě hráčů nepřidala ani cesta, kterou výprava absolvovala. Fotbalisté ráno ve tři hodiny odletěli běžnou turistickou linkou z Jerevanu do Vídně, kde přistáli v 6.30.

Zdržení půldruhé hodiny pak nabrali na rakousko-českých hranicích při vyřizování víz. Ve výpravě nechyběla největší hvězda týmu, útočník Manučarjan, který si v sobotu údajně přivodil lehčí zranění.

Pravděpodobné sestavy
Česko: Blažek - Grygera, Galásek, Ujfaluši - Poborský, Rosický (Heinz), Polák, Šmicer, Skácel - Baroš, Koller.
Arménie: Berezovskij - Hovsepjan, Dochojan, Arzumanjan, Tadevosjan - Chačatrjan, Ch. Aleksanjan, Mkrtčjan, Melkonjan - Manučarjan, Aram Hakobjan.

Reklama

Související témata: