Hlavní obsah

Slovensko trenér neřeší, k rošádám v kádru ale určitě dojde

zp, dosSport.cz

Myslí jen na kvalifikační konfrontaci s Lotyšskem, takže následnou přípravu na Slovensku reprezentační kouč Pavel Vrba neřeší. Logicky, protože sobotní duel o evropské body je pro něho prioritou číslo jedna. „Musíme udělat vše pro to, abychom měli po pěti zápasech patnáct bodů. Pak se bavme o Slovensku,“ netajil, že přátelský zápas v Žilině příští úterý 31. března je zatím na vedlejší koleji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťaňský záložník Ladislav Krejčí (vlevo) a jablonecký středopolař Martin Pospíšil na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Otázkou samozřejmě je, v jakém složení a hlavně v jaké síle k utkání s někdejšími federálními souputníky česká reprezentace zamíří.

Čech nepoletí, Rosický si počká

„Představu mám, ale zatím ji prozrazovat nebudu. Věci se mohou vyvíjet, jako se vyvíjely a mnohdy i vyřešily nyní," naznačil reprezentační trenér Vrba, že na rozhodování má ještě čas.

„Kádr, s nímž na Slovensko poletíme, nebude ale stejný jako ten, který mám k dispozici na Lotyšsko. Někteří hráči po sobotní kvalifikaci s Lotyšskem a nedělním slavnostním vyhlášení ankety Fotbalista roku odjedou, jiní mužstvo doplní," pravil kouč mnohoznačně.

Už dopředu avizoval, že v zápase se Slovenskem nevyužije služeb brankářské jedničky Čecha.

„Petr se vrací do Anglie," potvrdil, že legionář z Chelsea dosavadním 112 reprezentačním startům přidá maximálně jeden proti Lotyšům. I tak už bude mít na dohled reprezentačního rekordmana Karla Poborského, jenž v národním týmu odehrál 118 utkání.

K oběma lídrům by se mohl po zápasech s Lotyši a Slováky přiblížil kapitán národního týmu Tomáš Rosický. V Žilině by ho totiž čekal jubilejní stý start za reprezentaci.

„Nikdy jsem si na podobné statistiky nepotrpěl, ale stovka je přece jen krásným milníkem, k němuž se hned tak každý nedostane. A když už je tak blízko, chtěl bych na ni dosáhnout už teď," překvapil ochotou na Slovensko cestovat.

„Nechám to ale na trenérovi, protože chápu, že jde o přípravu, kdy si třeba bude chtít vyzkoušet i jiné hráče. Snad ještě něco za nároďák odehraju."

Krejčí se vrátí k jedenadvacítce

Reprezentační kouč pochopitelně čeká, jak se situace vyvine a jak se budou jeho svěřenci cítit. Jisté úmluvy a dohody dopředu uzavřel s trenérem jedenadvacítky Jakubem Dovalilem, na jehož celek čekají přípravné duely s mladými Angličany a Portugalci. I k jejich korekci už ovšem došlo, neboť sparťanský Václav Kadlec figurující původně v nominaci jedenadvacítky se na duely s Lotyši objevil v áčku.

„Někteří další s námi třeba pojedou na Slovensko, jiní naopak pomohou jedenadvacítce," naznačil Vrba, což už Dovalil s předstihem vyřkl. Sparťanský Krejčí by měl po sobotní kvalifikaci přesídlit do Benic a za jedenadvacítku si zahrát v úterý proti Portugalcům.

„A navíc je tu možnost, že některé další hráče nominuji na zápase se Slovenskem dodatečně," upozornil trenér Pavel Vrba, že hned několik ligových fotbalistů musí být v pohotovosti, neboť jim může zazvonit telefonovat.

Mezi nimi i slávistický snajpr Milan Škoda, jehož zranění z brněnského ligového duelu není tak vážné, jak se původně zdálo.

Reklama

Související témata: