Hlavní obsah

Lvíčatům mají dvě bitvy dodat pohodu

Radek MalinaPrávo

Nabrat psychickou pohodu a sebevědomí! Tak zní úkol fotbalové reprezentace do jednadvaceti let před nadcházejícími přátelskými bitvami s Anglií (v pátek) a Portugalskem (příští úterý). Pro tým trenéra Jakuba Dovalila se jedná o generálku před červnovým mistrovstvím Evropy, které hostí Česko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Vydra má být tahounem jednadvacítky.

Článek

„Po neúčasti v kvalifikaci a kolísavých výsledcích v přípravě hledíme k nynějšímu dvojzápasu s očekáváním. Jde o dva špičkové týmy, rovněž účastníky šampionátu. Herně i výsledkově potřebujeme zápasy zvládnout, abychom nabrali sebevědomí," přemítá Dovalil, jemuž se včera na srazu z původně třiadvaceti nominovaných borců hlásilo jednadvacet. Chyběl Václav Kadlec, jenž byl dodatečně povolán do áčka pro kvalifikaci s Lotyšskem, a Ondřej Petrák, který ještě v pondělí v dresu druholigového německého Norimberku absolvoval soutěžní utkání a k týmu se připojil v noci.

Lvíčata včera ještě před obědem nafasovala společenské oděvy, odpoledne pak absolvovala první trénink. Další dva jsou na programu dnes, po jednom pak ve středu a ve čtvrtek. Páteční duel proti Anglii berou všichni velmi prestižně.

V Anglii má trenér lvíčat přednost

„Důležitá je každá výhra, každý vstřelený gól. Chceme si vytvořit před šampionátem pohodu, neudělat zbytečný tlak. Pro sebevědomí je důležité dokázat si, že se můžeme měřit i s elitními evropskými protivníky," říká útočník Matěj Vydra, který by měl být jedním z tahounů Dovalilova výběru.

„V Anglii berou jednadvacítku velmi vážně. Dokonce vyhlásili, že pokud bude mít trenér anglického týmu zájem, dostane jeho nominace přednost před áčkem," popisuje Vydra, jenž působí v anglickém Watfordu, vládnoucím tamní druhé nejvyšší soutěži.

Souboj s Anglií je na programu v pátek ve 20.30 hodin na stadiónu pražské Sparty (vysílá ČT Sport), duel s Portugalskem se uskuteční v úterý od 18 hodin v Edenu.

Reklama

Související témata: