Hlavní obsah

Legionář Stronati, zelenáč s italským pasem, sní o českém ME

Praha

Narodil se v Itálii, od tří let žil v Česku a nyní je jeho domovem už tři měsíce Rakousko. Právě přestup do Austrie Vídeň z velké části otevřel obránci Patriziu Stronatimu šanci na nominaci do českého týmu pro červnové ME, které hostí Praha, Olomouc a Uherské Hradiště.

Foto: Sport.cz

Stronati v dresu vídeňské Austrie.

Článek

V lize debutoval v dresu ostravského Baníku v dubnu 2013. Začínal na levém kraji obrany. „Tenkrát jsme měli nouzi, tak jsem zaskočil na místě beka. Ale mnohem silnější se cítím v roli stopera," vykládá borec, jenž si v minulé sezóně za Baník připsal jen tři starty, ale na podzim nynějšího ligového ročníku vynechal jediný duel a oslňoval kvalitními výkony. I proto si jej vyhlédla jako posilu Austria. „Z mého pohledu jde o velký klub, tudíž jsem se dočkal vysněného přestupu," říká Stronati.

V Austrii naskočil hned v druhém duelu do základní sestavy a premiéru okořenil gólem. A při dalším duelu byl vyloučený, navíc zavinil penaltu. Po vypršení trestu mu trenér dal znovu důvěru a pravidelné starty v rakouské lize vynesly Stronatiho až do Dovalilova výběru.

„Přestup do Rakouska představoval velký skok. První týden na tréninku jsem byl vykulený. Spoluhráči šli do všeho nadoraz, dělali skluzy, neuvěřitelná jízda. Ale už jsem se přizpůsobil," přiznává Stronati, že po přesunu musel rychle přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. „Jednou bych si chtěl zahrát italskou ligu, ale teď jsem spokojený za místo v sestavě Austrie. A udělám vše, abych si zajistil pozvánku na červnový šampionát. To by byla pecka," zasní se.

Dvacetiletý borec je v Dovalilově kádru jediným hráčem s nulou na kontě startů. „Nominace pro přípravy s Anglií a Portugalskem mě nadchla. Vždyť já o domácím šampionátu ani nesnil. Chtěl jsem se hlavně udržet v kádru reprezentace do dvaceti let," líčí s úsměvem Stronati.

Jak skončí přípravný zápas hráčů do 21 let mezi Českem a Anglií?
Vyhrají Češi
51,6 %
Utkání skončí remízou
21 %
Zvítězí Angličané
27,4 %
Celkem hlasovalo 1773 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články