Hlavní obsah

Sedmnáctka si po čtyřech letech zahraje na ME. Tím ale nekončíme, ujišťuje kouč Černý

Čeští fotbalisté do 17 let si v květnu v Bulharsku zahrají mistrovství Evropy. Postup vybojovali v elitní fázi kvalifikace v Maďarsku, kde v přímém souboji o vítězství ve skupině porazili Skotsko 1:0. Gól dal Ondřej Žežulka ze Slavie. Svěřenci trenéra Václava Černého na turnaji porazili Maďarsko 1:0 a remizovali 2:2 s Bosnou a Hercegovinou. Proti Skotsku jim stačila i remíza.

Foto: FAČR

Trenér Václav Černý.

Článek

Čtyřleté čekání je u konce, sedmnáctka se zase může těšit na účast na závěrečném turnaji mistrovství Evropy.

„Máme velkou radost, ale pouze samotný postup na šampionát nás uspokojit nesmí. Naše práce ještě není u konce," poukázal trenér Václav Černý v rozhovoru pro fotbal.cz.

V květnu se v Bulharsku poprvé sejde šestnáct týmů. A Češi nebudou chybět.

„Musíme se připravit na to, že zápasy na mistrovství budou ještě trochu o něčem jiném, protože už půjdeme proti absolutní špičce. Kluci každopádně nasbírají další obrovské zkušenosti a porovnají se s tím nejlepším, co je v této věkové kategorii v Evropě k dispozici. Bude na každém z nich, jak s tím vším naloží do budoucna. Měl by to být velký stimul pro jejich další práci. Mistrovství je přece velká událost, ne každému se na něm poštěstí hrát. Na hráčích teď bude, aby se poprali o závěrečnou nominaci," říká Černý.

Světový šampionát je lákadlem

Šest nejlepších týmů z ME postoupí na mistrovství světa v Chile.

„Jedeme dál! Otevírá se další obrovská příležitost, protože úspěch na mistrovství Evropy může znamenat také postup na MS, což si velmi dobře uvědomujeme. To by byla další velká paráda. Pojedeme do Bulharska se vší pokorou, ale také s poctivostí, vůlí a odhodláním. Chceme se dál prát dál a dobře reprezentovat naši republiku a asociaci," slibuje trenér Černý.

Reklama