Hlavní obsah

Fotbalové reprezentaci se před kvalifikací zranil i Šmicer

Fotbalista Vladimír Šmicer si v sobotním utkání francouzské ligy Bordeaux - Ajaccio zřejmě natrhl pravý stehenní sval. Reprezentační záložník dnes podstoupí podrobné lékařské vyšetření, pokud se však podezření potvrdí, pravděpodobně zmešká zbývající kvalifikační zápasy mistrovství světa s Nizozemskem a Finskem.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Vladimír Šmicer (vlevo) s kolegou z reprezentace Milanem Barošem.

Článek

Šmicer odstoupil z ligového utkání v poločase, krátce předtím ho ve svalu píchlo. "Už před zápasem jsem se cítil z náročného programu, který jsme s Girondins měli, trochu unavený. Ale nechtěl jsem dobrovolně vyklidit místo v základní sestavě. Asi jsem to měl říct trenérovi," řekl pro úterní vydání deníku Sport Šmicer.

Podobné potíže ho postihly i v srpnovém přípravném zápasu ve Švédsku, nyní je však podle jeho slov situace mnohem horší. "Vidím to tak padesát na padesát, jestli se stihnu alespoň do jednoho kvalifikačního zápasu uzdravit. Je to pech, jaká nás v nároďáku zrovna před klíčovými zápasy kosí zranění," řekl Šmicer.

Mimo hru je pro závěr kvalifikace MS určitě útočník Jan Koller, který si v sobotním zápasu bundesligy v Mohuči vážně poranil koleno a s přetrženým zadním zkříženým vazem bude minimálně půl roku mimo hru. Zcela v pořádku nejsou ani Milan Baroš, Vratislav Lokvenc, Jiří Jarošík a Zdeněk Grygera.

Reklama