Hlavní obsah

Vrba před Lotyši dokonce šprýmoval: Sestava? Vlevo Limberský a zbytek uvidím

Praha

Naladěn byl náramně... Určitě hlavně proto, že zvěsti kolem zranění a hrozící absence krajního obránce Limberského v sobotním kvalifikačním duelu s Lotyši vyšuměly a plzeňský bek v podvečer v pražském Edenu trénoval. „Takže sestava? Vlevo Limberský a zbytek uvidím,“ potvrdil kouč české reprezentace Pavel Vrba, že k rošádě na levém kraji obrany nedojde a on s Limberským napevno počítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský v sestavě na Lotyšsko chybět nebude, tvrdí trenér.

Článek

Spekulací se objevila spousta. Dohadů, jak na tom Limberský doopravdy je, ještě víc. Zvláště, když smíchovské sídlo národního týmu bylo na informace tajemnější, než proslulý hrad v Karpatech.

Kvalifikační zápas ČR - Lotyšsko se hraje v sobotu od 18 h v pražském Edenu, přímý přenos vysílá ČT Sport.

Reprezentace už přišla před dalším dílem kvalifikace o EURO 2016 o zraněného Sivoka a Kadeřábka, trenér musel po dvou dnech poslat domů i Rajtorala sužovaného chřipkou, a teď další nepříjemnost?!

Limberský? Zbytečné téma

„O Limberském se bavíme zbytečně. Dnes bude normálně trénovat a k dispozici by být měl," tvrdil kouč Pavel Vrba ještě před tím, než poslední příprava na Lotyše v Edenu začala.

Tečka? Konec? Vůbec ne. Informace o tom, že Limberský čtvrteční trénink nedokončil, se objevila a kouč ji nakonec potvrdil.

„Z tréninku odešel dřív, ale problémy se svalem nemá," ujišťoval. „Byl na vyšetření a magnetická rezonance potvrdila, že se o žádné svalové zranění nejedná," trumfoval se spokojeným úsměvem.

„Jasně, něco ho bolelo, ale to mě bolí také. Jenže já už jsem starší člověk a na magnetickou rezonanci mě nechtějí. I proto, že je hodně drahá," přešel dokonce do žertovné tóniny.

Způsob hry se měnit nebude

Aby ne, když ofenzivu vyznávající krajní obránci jsou pro způsob a styl hry, který od svých mužstev vyžaduje, moc a moc důležití. Reprezentaci samo sebou nevyjímaje.

„Mám rád, když obránci umí hrát a když ti krajní jsou ofenzivně ladění. Podle toho si ostatně hráče vybírám. I mezi těmi, kteří zatím nedostali v národním týmu tolik příležitostí," potvrzoval Vrba. „Právě proto se způsob naší hry měnit nebude."

Předpokládaná sestava české reprezentace: Čech – Gebre Selassie, Procházka, Kadlec, Limberský – Plašil, Darida – Dočkal, Rosický, Krejčí – Lafata.

A že hra reprezentace se pod jeho vedením zápas od zápasu zlepšuje, to si trenér také pochvaluje.

„Vždy tvrdím, že nový trenér potřebuje u mužstva alespoň tři čtyři měsíce, aby se jeho práce projevila. Alespoň osmdesát, devadesát tréninků," zamyslel se nahlas Vrba.

Výhra a ještě šest bodů k ní

„První půlrok nebyl optimální, ve druhém už měly naše výkony parametry, s nimiž jsem mohl být spokojený. Způsob naší hry nebyl špatný, což ovšem neznamená, že na dalším zlepšení nepracujeme, abychom byli ještě silnější."

V sobotním podvečeru k tomu bude mít on i jeho celek v konfrontaci s Lotyši příležitost. Pokud ji česká reprezentace zvládne a získá další tři body, otevře po polovině kvalifikačních bojů ve skupině brány k francouzskému šampionátu znovu o pořádný kus.

„Kdybychom měli po pěti kolech patnáct bodů, byl by to po první části velice dobrý vstup do kvalifikace. Minimálně šest sedm jich však budeme k úplné postupové jistotě ještě potřebovat, na což budeme mít dalších pět střetnutí," potvrzoval Vrba, že si je panující příznivé konstelace moc dobře vědom a on i jeho svěřenci udělají vše, aby se vidina Francie ještě víc zhmotnila.

Reklama

Související témata: