Hlavní obsah

Greguš prahne po reprezentačním debutu a spoluhráče z Jablonce určitě popíchne

Žilina

Kvarteto hráčů ze Synot ligy figuruje v nominaci slovenské fotbalové reprezentace před úterním přípravným duelem s Českou republikou. Brankář Kozáčik, záložníci Greguš, Hrošovský a útočník Ďuriš se chystají na souboje se současnými či bývalými klubovými spoluhráči. Asi nejvíc se těší jablonecký Ján Greguš, který je na srazu slovenského áčka vůbec poprvé.

Foto: Sport.cz

Ján Greguš v dresu slovenské reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Jablonec zásobuje soupeře národního týmu. Zatímco v sobotu mohl Čechům v Edenu zasadit rozhodující ránu lotyšský útočník Šabala, v úterý večer v Žilině je může pro změnu trápit Ján Greguš. Defenzivní záložník se objevuje v prognózách na základní sestavu slovenského týmu, což by pro něj byl pikantní debut.

„Všichni se těšíme, je to prestižní utkání. Pro mě ještě o něco víc, když hraju v České republice. Ale na druhou stranu zápas beru jako každý jiný. Chceme hrát na sto procent a podat kvalitní výkon. Je možné, že některé hráče českého týmu budu znát víc," líčí Greguš v rozhovoru pro jablonecký web.

Vyhecovaný duel s Novákem a Pospíšilem

Kvalifikační duel s Lucemburskem (3:0) v pátek proseděl na lavičce. Tentokrát by však měla přijít jeho chvíle.

„Věřím, že nějakou šanci dostanu. Uvidíme, jestli od začátku, nebo v průběhu zápasu. Budu ale rád za jakoukoliv šanci, protože by to pro mě byl první reprezentační start v A týmu. Už jen tohle je pro mě velká výzva," líčí zimní posila Jablonce z Baníku Ostrava.

V dost podobné roli jsou jeho spoluhráči ze Střelnice. Záložník Martin Pospíšil má jeden start za českou reprezentaci, obránce Filip Novák žádný. V Žilině to však budou pro Jána soupeři.

„Určitě je zajímavé, že se můžeme střetnout na hřišti. Možná to tím bude trochu více vyhecované a budeme se trochu popichovat. Je to pro mě zvláštní situace, poprvé jsem na srazu A týmu a můžu nastoupit proti spoluhráčům z klubu," těší se Greguš.

Jak dopadne přípravný duel mezi Slovenskem a Českem?
Vyhrají Slováci
39 %
Utkání skončí remízou
21 %
Zvítězí Češi
40 %
Celkem hlasovalo 5038 čtenářů.

Reklama

Související témata: