Hlavní obsah

Šmicer přijede, ale neví, jestli bude schopen hrát

PRAHA

Vladimír Šmicer je dalším z reprezentantů, který se zranil před rozhodujícími zápasy kvalifikace mistrovství světa. V sobotním utkání francouzské ligy s Ajacciem odstoupil v poločase kvůli problémům se stehenním svalem pravé nohy. Na sraz reprezentace sice přijede, ale není si sám jistý, zda bude schopen hrát.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Start Vladimíra Šmicera je dost nejistý.

Článek

"Cítil jsem se unavený už před utkáním, ale nechtěl jsem sám uvolnit místo v sestavě. Sval mě pobolíval. V průběhu utkání se situace rapidně zhoršila a musel jsem odstoupit. Zpočátku to vypadalo, že je sval natržený a budu chybět několik měsíců," popsal Šmicer původ zranění.

Naštěstí odborné vyšetření ukázalo, že prasklinka ve svalu není velká. "To mě potěšilo. Na sraz reprezentace před zápasy s Nizozemskem a ve Finsku přijedu, ale nevím, jestli budu moct hrát. Svalové zranění je nevyzpytatelné, pokud to bude možné, chci pomoci," uvedl Šmicer pro deník Právo.

Tým je prakticky bez útoku

Marodka národního týmu je skutečně velká. Jan Koller má přetržený zadní křížový vaz a bude půl roku až osm měsíců mimo. Určitě příští týden budou chybět dlouhodobě zranění Jaroslav Plašil a Martin Jiránek. Málo pravděpodobný je start Marka Jankulovského, Reného Bolfa a Vratislava Lokvence. "Ještě nevím, ale spíš to vypadá, že nebudu úplně fit," posteskl si Lokvenc.

Milana Baroše zatím nepustila na trávník poraněná achilovka, zdravotní problémy má i Jiří Jarošík. "Mám také problémy se svalem, ale hraji a doufám, že se to nezhorší. Naštěstí Zdeněk Grygera už je fit," přiznal Právu kapitán Ajaxu a reprezentace Tomáš Galásek. Před rozhodujícími duely tak kouč Brückner zůstal prakticky bez útoku, nemluvě o dlouhodobých problémech s obranou.

Reklama