Hlavní obsah

Koller: Zraněním se netrápím

V závěrečných dvou utkáních kvalifikace na mistrovství světa ve fotbale se musí trenér Brückner obejít bez kanonýra Jana Kollera. Vytáhlý útočník Borussie Dortmund si dva týdny před duelem s Nizozemskem v bundeslize přetrhl zadní křížový vaz. Přesto se objevil na pondělním srazu reprezentace a v rozhovoru s novináři neviděl své zranění nijak tragicky.

Článek

Jak se těšíte na utkání proti Nizozemsku?

Nebudu asi tak nervózní jako bych byl na tribuně, ale budu klukům strašně moc držet palce. Aby to dobře dopadlo. Zápas budu sledovat pomocí internetu.

Jaká je síla současného nizozemského výběru?

Určitě jsou v psychické výhodě. Jsou kompletní, dobře ví, že my naopak máme zdravotní problémy. To by možná mohlo trošku vést k podcenění, ale i tak to určitě bude těžký soupeř.

Co by mohlo na soupeře platit?

Trenér určitě tým dobře připraví. Všichni vědí, o co jde. S pomocí publika to snad kluci zvládnou a podaří se Holanďany porazit.

Jaké jsou šance české reprezentace na postup na šampionát?

Věřím, že se to podaří. Bude to pochopitelně strašně těžký. Pořád jsou ve hře tři možnosti. Nemusíme se ani dostat do baráže, můžeme ji hrát nebo můžeme i postoupit přímo. Věřím klukům, že to zvládnou.

Proklínáte osud, že jste se před klíčovými zápasy vážně zranil?

To k fotbalu patří. Celou kariéru se mi zranění vyhýbaly, teď jsem si to bohužel vybral. Člověk ale musí myslet dopředu a pozitivně, pak se zranění líp snáší.

Původně jste měl jít na operaci před týdnem, jaký je stav vaší zraněné nohy?

Noha není vůbec nateklá, nebolí. S ortézou můžu normálně chodit. Na operaci jdu v pátek v Bad-Griesbachu asi třicet kilometrů od Pasova, kde mě bude operovat tamní specialista na zadní křížové vazy. Z Dortmundu u něj bylo už asi pět hráčů, takže mám dobré reference. Měl jsem jít už minulý týden, byl jsem dokonce sbalený. Doktor ale řekl, že tam jsou přetrhaná nějaká vlákna, která za týden srostou a pak budou líp podporovat hojení vazu. Od konce ledna bych měl začít vyklusávat.

Trápí vás hodně, že fotbal musíte sledovat jenom jako divák?

Netrápí. Možná postupem času během rehabilitace nějaké splíny přijdou, ale teď se tím vůbec netrápím. Čas věnuju rodině, známým.

Dortmund vám nabídl prodloužení smlouvy...

To řekli jenom do novin, mně nikdo nic nenabídl. Momentálně to neřeším a asi to akceptovat nebudu.

Reklama