Hlavní obsah

Baroš s reprezentací netrénoval, jeho start je stále nejistý

PRAHA

Fotbalová reprezentace má za sebou druhý společný trénink před sobotním kvalifikačním vrcholem proti Nizozemsku. Úterní dopolední přípravu na pražském Strahově už absolvoval i Tomáš Galásek, zatímco Vladimír Šmicer jen kroužil kolem trávníku. Nejhůře na tom je Milan Baroš, který na Strahov ani nedorazil a absolvoval léčebnou kúru v hotelu Praha.

Článek

Trenér Karel Brückner přes všechny potíže neztratil dobrou náladu. "Není důvod, abych ji ztrácel, není důvod k pesimismu," řekl s úsměvem při odchodu z trávníku. Připustil však, že mu zvlášť Barošův stav dělá starosti. "Myslel jsem, že to půjde rychleji. Absolvoval intenzivní léčbu na hotelu, uvidíme v dalších dnech," uvedl trenér pro ČTK.

Lékař týmu Petr Krejčí však později uvedl, že nejhůře na tom je stále Šmicer. "Má drobnou trhlinu a krevní výron ve stehenním svalu. Pokud budu optimista, tak jeho start vidím tak půl na půl," prohlásil.

Možnost, že nastoupí Baroš, je podle něj vyšší. "Když to uvedu v procentech, tak nejvýše sedmdesát procent," řekl Krejčí, podle něhož má útočník Aston Villy zánět Achillovy šlachy komplikovaný krevním výronem.

Galásek na 95% nastoupí

Nejlépe to vypadá s Galáskem. Fotbalista absolvoval až na závěrečnou hru na dvě celý dnešní trénink a nepociťoval velké potíže. "Na pětadevadesát procent bude k dispozici," míní lékař.

Přes zdravotní problémy některých opor už nechystá Brückner povolání dalšího hráče. "To bychom udělali už jen ve výjimečném případě," řekl trenér.

Na odpoledne dal hráčům volno a sejde se s nimi znovu večer. "Bude to taková první mobilizační schůzka," uvedl tajemně. Po ní si reprezentanti užijí sladkou tečku. Tomáš Rosický dnes slaví 25. narozeniny a od týmu dostane tradičně dort, který skončí v žaludku jeho spoluhráčů.

Ve středu čekají hráče dva tréninky, ten odpolední bude pro veřejnost i média uzavřen.

Reklama