Hlavní obsah

Nedvěd chtěl posílit národní tým, ale couvl

PRAHA

Pavel Nedvěd prý vážně zvažoval výpomoc reprezentaci minimálně na sobotní zápas s Nizozemskem. Po výroku trenéra Karla Brücknera "Když se někdo vzdá reprezentace, tak je to pro mne uzavřené. Nebudu nikoho přemlouvat," na čtvrteční nominační tiskové konferenci si ale návrat rozmyslel. "Nechtěl jsem, aby mě někdo přemlouval," uvedl Nedvěd v úterním rozhovoru pro Českou televizi.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

V pondělí na srazu Brückner přiznal, že s Nedvědem v minulém týdnu mluvil. "V situaci, která nás postihla, jsem to považoval za svoji povinnost. Pavel svůj názor nezměnil," řekl Brückner. Také Nedvěd v pondělí ve Skalné uvedl, že s koučem hovořil. Jenže v jeho interpretaci vyzněl obsah rozhovoru jinak...

Mohli prý udělat víc

"Říkal, že po mně nechce rovnou odpověď. Já jsem mu slíbil, že si to rozmyslím. Druhý den jsem se dozvěděl z novin, že trenér nikoho přemlouvat nebude. Já nechci, aby mě někdo přemlouval k reprezentaci. Vždycky jsem k ní přistupoval zodpovědně. Kdybych se rozhodl, tak bych se určitě ozval," uvedl v ČT Nedvěd s tím, že se k tématu návratu s Brücknerem vrátili vzhledem k velkému počtu zraněných.

"Proto přišla myšlenka, že bych mohl pomoct. Nerad někoho nechávám ve štychu. Možná bychom se pak domluvili. Ale nedopadlo to dobře, asi jsme se špatně pochopili. Možná je to tak lepší. Už jsem tam nebyl dlouho, třeba bych tam překážel, " dodal Nedvěd.

Kolem Nedvědových vyjádření o konci v reprezentaci bylo hodně nejasností od loňského srpna, kdy se takto vyjádřil poprvé...

"Už tenkrát jsem řekl, že budu hrát jenom za Juventus dokud se nevyléčím a nebudu v naprostém pořádku. Moc dobře to pochopené nebylo, média to nevzala dobře. Byl jsem na to sám. Nikdo se za mne nepostavil, jak trenér, tak vedení nároďáku, jeho manažer. Stačilo dát dvě tři věty. Docela mě to mrzelo, protože si myslím, že kdybych dostal trochu času, tak jsem ještě dneska za nároďák mohl hrát," řekl Nedvěd v ČT.

Znovu směrem k médiím uvedl, že byl urážen a bylo mu vyčítáno, že hraje jen pro peníze. Přitom on sám se obětoval pro společný cíl na EURU, kde hrál se zdravotními problémy a nakonec si vážně poranil koleno v semifinále s Řeckem.

Návrat nevyloučil

Na dotaz reportéra, co by udělal, kdyby se mu v telefonu ozval trenér Brückner a požádal ho o pomoc v boji o baráž, fotbalista řekl: "Třeba bude naštvanej, že jsem to řekl... Nedokážu vám na tohle odpovědět, protože pro mne je to těžký. Síly strašně rychle ubývají, mám toho plné zuby, ale stát se může všechno..."

Nedvěd také přiznal, že nerad slyší slovo definitivní konec. V Juventusu má držitel Zlatého míče 2003 smlouvu roku poloviny roku 2008, ale může ji ze zdravotních důvodů kdykoliv ukončit.

Reklama