Hlavní obsah

Štajner se vidí spíš v útoku

PRAHA

Naposledy nastoupil Jiří Štajner za reprezentaci loni v březnu proti Irsku. Jenže pak mu na Letné odešla forma a pozvánky na evropský šampionát se nedočkal. V létě se vrátil do Hannoveru a ani pak se trenéru Brücknerovi do nominace nevešel. Dočkal se až před veledůležitým dvojzápasem s Nizozemskem a ve Finsku kvůli tomu, že je několik stabilních hráčů zraněných.

Článek

Kouč o něm uvažuje do středové řady nebo zraněními zdecimovaného útoku.

Pozvánka do reprezentace fotbalového bohéma příjemně překvapila. "Za národní mužstvo hraji rád. Nepřemýšlím o tom, proč přišla pozvánka právě teď a ne jindy. Prostě jsem tady. Trenér ví, proč koho povolává a jaký s ním má záměr. To je jeho věc. Pravda, byly chvíle, kdy jsem si myslel, že mám ještě lepší formu a nominační pozvánky jsem se nedočkal. Konkurence v národním týmu je velká, trenér má svoje představy o složení mužstva. Neřeším to," přiznal.

V Hannoveru patří k hráčům, kteří tým drží. "Cítím se v dobré formě. Sice jsem nedal v posledním utkání penaltu, ale to se stane. Jinak si myslím, že se mi na hřišti daří," nechtěl se pouštět do hlubšího hodnocení svojí formy. Nicméně ta současná je skutečně velmi dobrá.

Míčová kouzla i góly

Nejenže předvádí svá míčová kouzla, jimiž je pověstný, ale střílí i branky, nebo vymýšlí šance spoluhráčům. "Nejsem klasický kanonýr," brání se, že by nahradil někoho ze zraněných ostrostřelců. Na sobotní utkání se však těší, vždyť do Prahy míří jeden z nejlepších týmů světa, který navíc pod novým trenérem Marco van Bastenem ještě neprohrál.

"Holanďané budou velice těžký soupeř. Mají výborné hráče na všech postech. Jejich útok je fantastický. Ale na každého se dá něco vymyslet," řekl s lehkým pousmáním na adresu nejtěžšího kvalifikačního soupeře.

Ale jestli si proti věhlasnému týmu i zahraje, to si netroufl odhadnout... "Hrát chce každý, včetně mě. Uvidíme... Máme hodně zraněných útočníků, trenér mě tedy povolal asi z tohoto důvodu. Nedělá mi problém hrát vpředu nebo za hrotovými hráči, vidím se spíš v útoku, než ve středové řadě," dodal s nadějí v hlase Jiří Štajner.

Reklama