Hlavní obsah

Rozehnal bere kritiku trenéra velmi vážně

Obránce David Rozehnal se pravděpodobně vejde do základní sestavy českého mužstva pro kvalifikační utkání s Nizozemskem. V posledních reprezentačních duelech sice nezářil, důvěru trenéra Brücknera ale stále má. Pokud nastoupí, bude zřejmě čelit obávanému kanonýru Van Nistelrooijovi. "Nesmíte mu ukázat, že se bojíte," zbrojí Rozehnal.

Foto: archiv

David Rozehnal

Článek

Do klíčového kvalifikačního utkání s Nizozemskem o MS 2006 zbývá pár desítek hodin. Tušíte, jestli budete v základní sestavě?

Zatím ne. Trenér Brückner s námi o složení moc nemluvil. Jasněji budeme mít během pátku.

Vám se poslední zápasy v reprezentaci nevydařily. Byl jste před nominací velmi napjatý, zda vás trenér pozve?

Vždy jsem byl plný očekávání. A to i po zápasech, které se mi povedly. Nikdy jsem neměl jistotu. Stejné to bylo i tentokrát.

Trenér vás po souboji s Arménií hodně kritizoval. Nevydařil se vám ani srpnový zápas ve Švédsku. Jak jste jeho slova přijal?

Zaznamenal jsem to jen zprostředkovaně od přátel a od rodiny, protože jsem neměl možnost číst noviny. Ale kritiku od trenéra beru. A to velmi vážně. To co mi říkají kamarádi, známí nebo se píše v novinách není rozhodující. O tomhle jsem hodně přemýšlel. Není to sice příjemné, ale je lepší, že vše řekne otevřeně.

V Paris St. Germain se vám daří. Reference po zápasech jsou vynikající. Proč v národním dresu výkony nejsou tak stabilní?

V klubu to šlape a daří se nám. V reprezentaci je horší, že jsem doma. Lidé mě tu hodně znají. Je to svazující, ale rozhodne nejdu na hřiště s tím, že udělám chybu. Sám cítím, že v Paříži byly výkony kvalitnější. Přitom i tam je tlak velký. Vážně přesně nevím, čím to je.

Přesto zřejmě nastoupíte v základní sestavě. Je taková důvěra hodně velkou vzpruhou?

Rozhodně. Když jsem dorazil na sraz, tak se mnou trenér o mých chybách hovořil. Řekl mi, co se mu nelíbilo, co jsem dělal špatně. Je velmi příjemné, když mi pan Brückner pořád věří.

Půjdete do zápasu s velkou nervozitou? Co se vlastně dá od souboje s Nizozemci čekat?

Zdravá nervozita je na místě, ale to je vše. Pokud nastoupím, tak s jediným cílem: vyhrát. Všichni si uvědomujeme, o co nám jde. Sice nás čeká hodně silný soupeř, ale jsme odhodláni udělat z následujících dvou zápasů šest bodů a pokusit se o přímý postup.

Zřejmě vás čeká na hrotu obávaný van Nistelrooij. Jaké s ním máte zkušenosti?

Je dobrý, ale i dost zákeřný. Chodí do všeho loktem, ten je pořád v obličeji, v břiše. Hodně kolem sebe kope. Nesmíte mu ukázat, že se bojíte.

Reklama