Hlavní obsah

Fotbalisté Nizozemska přicestovali do Prahy

Soupeř českých fotbalistů v předposlední kvalifikační bitvě o účast na mistrovství světa v Německu v roce 2006 je v hlavním městě. Letecký speciál s reprezentačním výběrem Nizozemska dosedl v pátek po poledni s mírným zpožděním na ranvej ruzyňského letiště v Praze a svěřenci trenéra Marka Van Bastena bez otálení zamířili do hotelu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Ruud Van Nistelrooy po příletu nizozemské reprezentace do Prahy.

Článek

Nizozemci v čele se svým trenérem proběhli ruzyňskou příletovou halou, přítomným novinářům a televizním štábům takřka nevěnovali pozornost a přistaveným autobusem se vydali na cestu do hotelu Four Seasons v těsné blízkosti Karlova mostu. Radost tak udělali jen několika přítomným lovcům autogramů.

Mezi nizozemskými reprezentanty nechyběl záložník Ajaxu Amsterodam Wesley Sneijder, který měl podle čtvrtečních informací klubového spoluhráče Zdeňka Grygery svalové problémy. "Jsem už zdravý, vše je OK," řekl Sneijder Sportu.cz.

Nizozemský reprezentant se krátce zamyslel i nad sobotním soupeřem Oranjes. "Češi mají dobrý tým, přestože postrádají několik zraněných hráčů. Dobře si ale pamatujeme, že na Euru 2004 i s B-týmem porazili silné Německo," vzpomínal Sneijder na loňský šampionát.

Kamenná tvář Van der Saar

Ostatní Nizozemci halou prošli buď s kamennou tváří jako brankář Edwin Van der Saar, nebo s úsměvem jako gólmanův spoluhráč z Manchesteru Ruud Van Nistelrooy. Ani kanonýr United ovšem přítomným novinářům nevěnoval jediné slovo, jen se podepsal přítomným sběratelům autogramů.

Pár slov pro média měl hráč Chelsea Arjen Robben, který zopakoval několik frází, které jsou před podobným zápasem běžné. "Přijeli jsme pro vítězství, i když nevíme, zda se nám to podaří. Body potřebují oba týmy," řekl Robben, který v úvodním kvalifikačním utkání nadělal české obraně velké problémy.

Zatím vedoucí celek první kvalifikační skupiny, který má před závěrečnými dvěma koly před českými fotbalisty čtyřbodový náskok, si ještě v pátek osahá trávník letenské Toyota Areny. Oficiální trénink Oranjes začne v 19 hodin poté, co ze hřiště odejdou svěřenci trenéra Brücknera.

Kvalifikační duel českých reprezentantů s Nizozemskem se na Letné odehraje v sobotu od 20:30, zápas bude přímým přenosem vysílat televize Nova.

Reklama

Související témata: