Hlavní obsah

Škorpil povolal pět hráčů, nováčky jsou Holenda s Holkem

SLANÝ (Kladensko)

Pět hráčů v sobotu dodatečně nominoval trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Ladislav Škorpil před rozhodujícím zápasem evropské kvalifikace ve Finsku. Ve výběru se vůbec poprvé ocitli liberecký útočník Jan Holenda a středopolař Mario Holek z 1. FC Brno. Po odmlce se vracejí brněnský ofenzivní záložník Aleš Besta, slávistický útočník Pavel Fořt a obránce Václav Procházka z Plzně.

Článek

Češi musejí k postupu do listopadové baráže v úterý ve Finsku uhrát minimálně remízu. Jistotu mohli mít už v pátek, ale proti Nizozemsku neudrželi dvoubrankové vedení a po soupeřově nevídaném obratu museli v Mladé Boleslavi strávit prohru 2:4.

Škorpil sáhl k výrazné obměně týmu poté, co se v pátečním duelu "vykartovali" beci Kaufman s Kadlecem, záložníci Rilke s Trojanem a vyloučený útočník Papadopulos.

Čeští trenéři věří, že nově povolaní hráči pomohou zbytku týmu zapomenout na hořké zklamání. "Nejsou zatíženi předchozím neúspěchem, i kvůli tomu by jejich povolání mohlo pomoci," uvedl dnes pro ČTK Škorpil.

Tým se hned po utkání přesunul z Mladé Boleslavi do Slaného, kde se bude připravovat až do nedělního odletu do Helsinek. Dnes dopoledne mladíci vyrazili do slánského aquacentra, kde při regeneraci vyháněli z těl fyzickou i psychickou únavu.

Odpoledne mají na programu lehčí trénink, kterého se už zúčastní i pětice dnes pozvaných hráčů. Večer tým vyrazí do Prahy na utkání dospělých výběrů České republiky a Nizozemska a na Letné bude sledovat, jestli si výběr kouče Karla Brücknera udrží šance na postup na mistrovství světa.

Reklama